назад

Із врахуванням пом’якшуючих обставин суд призначив покарання нижче від найнижчої межі

Адвокат

Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області на виконання постанови слідчого було видано доручення та призначено адвоката Олійнича Юрія Васильовича для здійснення захисту громадянина А. у кримінальному провадженні.

Дії громадянина А. було кваліфіковано за ч. 2 ст. 121  Кримінального кодексу України – умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого.

Санкцією ч. 2 ст. 121 Кримінального кодексу України за вчинення кримінального правопорушення передбачено відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від семи до десяти років.

Під час здійснення захисту адвокату вдалося довести, що у вчиненні злочину є ряд пом’якшуючих обставин зокрема, обвинувачений щиро розкаявся у вчиненому, усіляко сприяв розкриттю злочину, намагався надати потерпілому першу медичну допомогу, а також те, що  на утриманні обвинуваченого А. знаходиться малолітня дитина.

З врахуванням ступеня тяжкості вчиненого кримінального правопорушення та особи винного, суд дійшов висновку, що виправлення обвинуваченого без ізоляції від суспільства неможливе.

Однак, приймаючи до уваги обставини, що пом’якшують покарання, враховуючи покази потерпілої, самого обвинуваченого, та інші матеріали кримінального провадження Садгірський районний суд м. Чернівці призначив покарання нижче від найнижчої межі, встановленої  санкцією ч. 2 ст. 121 КК України, у вигляді трьох років позбавлення волі.

Посилання на вирок в Єдиному державному реєстрі судових рішень http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/57688482