назад

Мешканці Сахновець та Самчиків потребували допомоги у питаннях земельного законодавства

     24 травня у приміщеннях Сахновецької та Самчиківської сільських рад відбулися виїзні прийоми громадян. Консультували селян фахівці Старокостянтинівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги — начальник відділу попередньої роботи з клієнтами Віта Сучок та головний спеціаліст відділу взаємодії з субєктами надання безоплатної первинної правової допомоги Евгеній Грабчук.

     За консультаціями до спеціалістів місцевого центру звернулося шестеро громадян. Питання, у яких вони потребували допомоги правників, стосувалися земельного законодавства, зокрема можливості відчуження земельної частки (паю), відновлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості), а також переоформлення спадщини в разі пропуску строку для її прийняття, наслідків закінчення дії договору оренди ставка.

     Про необхідність розширення доступу до безоплатної правової допомоги представники Старокостянтинівського місцевого центру з надання БВПД говорили із сільськими головами Сахновецькоїта Самчиківської сільських рад. Крім того, провели зустрічі з директором Сахновецької ЗОШ І-ІІІ ступенів та працівниками місцевих ФАПів.

     Традиційно провели акцію з вуличного інформування: серед мешканців сіл поширили друковані листівки з інформацією про функції, які виконує Старокостянтинівський місцевий центр з надання БВПД, та порядок отримання безоплатної вторинної правової допомоги.