назад

Керівники в системі БПД обговорили план її розвитку у 2016 році

gol

18 січня 2016 року у Києві директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Рівненській області Василь Овдіюк взяв участь у робочій нараді Координаційного та регіональних центрів з надання БВПД. Під час зустрічіобговорили план розвитку системи БПД у 2016 році, зокрема, утворення бюро правової допомоги, які розпочнуть обслуговувати громадян вже з 1 липня 2016 року.

Нагадаємо, планується, що бюро правової допомоги будуть утворені в кожному районі та місті України як відокремлені підрозділи місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, що діють в Україні з 1 липня 2015 року. Ресурсне забезпечення здійснюватиметься за рахунок майна і коштів районних та міських управлінь юстиції, які будуть ліквідовані найближчим часом.

Така реформа територіальних органів юстиції є наступним логічним етапом децентралізації послуг Міністерства юстиції України та надання можливості отримання таких послуг у режимі он-лайн з одночасним розширенням доступу до безоплатної правової допомоги та підвищенням її якості. У бюро правової допомоги громадяни зможуть скористатись електронними сервісами Міністерства юстиції України та отримати безоплатну первинну правову допомогу – правову інформацію та консультації.

Реформа відбуватиметься упродовж першого півріччя 2016 року згідно з планом, затвердженим Міністром юстиції України Павлом Петренком.

{gallery lightbox=boxplus maxcount=20}gallery/2015/kerob{/gallery}