назад

Керівництво Регіонального центру взяло участь у презентації роботи Центру розвитку місцевого самоврядування

129 січня 2018 року в Івано-Франківському Центрі розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми U-LEAD з Європою та Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області Володимир Ковальчук взяв участь у презентації щодо підведення підсумків роботи за 2017 рік.

Експерти Івано-Франківського Центру розвитку місцевого самоврядування центру разом з партнерськими установами розказали про плани на 2018-й та можливості підтримки та співпраці для створених і потенційних громад.

«Жодна ОТГ не була поза увагою Центру. Насамперед працювали над супроводом процесу об’єднання нових громад. В результаті – 11 новостворених ОТГ. Потрібно сказати, що створення громад процес складний. Це перемовини, згладжування гострих кутів, часті суперечки, за право бути центром громади. План та очікування – це одне, а реальність – зовсім інша», – сказав Руслан Панасюк, директор Івано-Франківського Центру розвитку місцевого самоврядування.

2

Також Руслан Панасюк озвучив плани на 2018 рік. За його словами, це подальша робота з підтримки створення об’єднаних громад, секторальних реформ в області медицини, освіти, культури, спорту тощо.

Усе робилося у тісній співпраці з багатьма партнерами, зокрема і з Регіональним та місцевими центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги в області.

Заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області Володимир Ковальчук у своєму виступі зазначив, що співпраця з Івано-Франківським Центром розвитку місцевого самоврядування розпочалась із самого початку створення, травня 2017 року. Зокрема, Регіональний та три місцеві центри з надання БВПД, а саме Івано-Франківський, Калуський та Коломийський, значну увагу приділяють правопросвітництву в ОТГ, які знаходяться на відповідних територіях.

31

На презентації також були присутні заступник голови Івано-Франківської облдержадміністрації Богдан Кобилянський, депутат Івано-Франківської обласної ради, перший керівник Офісу реформ в області Дмитро Дзвінчук, голова Печеніжинської ОТГ, голова Асоціації об’єднаних територіальних громад Прикарпаття Ігор Довірак, виконавчий директор регіонального відділення Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад Юрій Івасюк.

3


Нагадуємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області працює за адресою:

вул. Грюнвальдська, 8, м. Івано-Франківськ.

Телефон: (034) 255-61-13,

Е-mail:   office.frankivsk@legalaid.gov.ua.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України)