назад

13244852 483345701856391 4255175699331789067 n

Тернопільський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги відвідав Зборівський район з метою налагодження співпраці в напрямку розширення доступу до безоплатної вторинної правової допомоги громадян та надання юридичних консультацій.

24 травня 2016 року директор місцевого центру Юрій Гордєєв та начальник відділу взаємодії з суб’єктами надання БППД Ірина Максимюк провели низку робочих зустрічей.  Фахівці місцевого центру відвідали Зборівський районний військовий комісаріат та зустрілися  з військовим комісаром Сергієм Данилюком.

Під час зустрічі сторони обговорили питання з якими найчастіше зустрічаються демобілізовані учасники АТО та подальшу співпрацю в напрямку забезпечення роботи мобільного консультаційного пункту на базі районного військкомату.

13237784 483345698523058 6274111840897552498 nТакож була проведена робоча зустріч в Зборівській міській раді з міським головою Русланом Максимівим. За результатами якої сторони узгодили дату та місце проведення наступного виїзного прийому громадян.

До уваги громадян! 7 червня 2016 року о 10.00 год.  у приміщенні Зборівської міської ради (вул. Б. Хмельницького 13, м. Зборів) громадяни, які потребують безоплатної вторинної правової допомоги можуть звертатися за отриманням юридичних консультацій до фахівців місцевого центру.

Цього ж дня заступник начальника відділу організації надання БВПД та роботи з адвокатами Юрій Франків і головний спеціаліст відділу взаємодії з суб’єктами надання БППД Олена Шумило, провели  виїзний прийом громадян в приміщенні Зборівської районної ради (вул. Хмельницького, 24).

До консультаційного пункту звернулася жінка з питанням щодо порушення сусідом меж забудови земельної ділянки, яка знаходиться у власності даної особи. Громадянці пояснили, що потрібно звернутись у Державну архітектурно-будівельну інспекцію в Тернопільській області та у судовому порядку оскаржити неправомірні дії сусіда.

Окрім цього, Юрій Гордєєв здійснив візит в Озернянське відділення поштового зв’язку і розповів працівникам відділення, що соціально – незахищені верстви населення можуть отримати безоплатну вторинну правову допомогу.

Нагадуємо, що право на таку допомогу мають наступні категорії населення: малозабезпечені особи, інваліди, які отримують пенсію або допомогу у розмірі менше двох прожиткових мінімумів для непрацездатних осіб, ветерани війни (учасники бойових дій, у тому числі учасники АТО, члени сімей загиблих), особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, біженці, реабілітовані особи та інші (ст.14 Закону «Про безоплатну правову допомогу»).

Враховуючи, що працівники поштового відділення безпосереднього спілкуються з жителями сільської місцевості, Юрій Гордєєв звернувся з проханням до них поширювати інформацію про доступ до безоплатної правової допомоги серед громадян Озернянської громади.

Нагадуємо, що у Тернопільській області існує три місцеві центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги: Тернопільський, Чортківський, Кременецький. Громадяни, які потребують безоплатної вторинної правової допомоги можуть звертатися за такими адресами:

м. Тернопіль –  вул. Шпитальна, 7,

м. Кременець – вул. Шевченка, 59А,

м. Чортків – вул. Шевченка, 54.

Отримати відповіді на запитання, які стосуються безоплатної правової допомоги можна зателефонувавши на єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103 (цілодобово та безкоштовно у межах України із стаціонарних та мобільних телефонів).