назад

Консультування в управлінні соціального захисту населення Турійської РДА

P1110198З метою забезпечення реалізації права громадян на доступну безоплатну правову допомогу, підвищення загального рівня правової культури, набуття громадянами необхідного рівня правових знань для реалізації законних прав та свобод, їх захисту та відновлення таких прав в результаті їх порушення, а також розширення доступу до безоплатної правової допомоги, 26 січня 2017 року працівники Турійського бюро правової допомоги провели прийом громадян в управлінні соціального захисту населення Турійської РДА.

Під час прийому за юридичними консультаціями звернулось троє громадян, яких цікавили питання житлового, договірного права та соціального забезпечення.
Одне з питань, з якого була надана консультація, стосувалося пільг з оплати житлово-комунальних послуг інвалідам війни.
Фахівці Турійського бюро правової допомоги інформують, що відповідно до пп. 4,5 ч. 1 ст. 13 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» інвалідам війни та прирівняним до них особам надаються такі пільги:
– 100-процентна знижка плати за користування житлом (квартирна плата) в межах норм, передбачених чинним законодавством (21 кв. метр загальної площі житла на кожну особу, яка постійно проживає у житловому приміщенні (будинку) і має право на знижку плати, та додатково 10,5 кв. метра на сім’ю);
– 100-процентна знижка плати за користування комунальними послугами (газом, електроенергією та іншими послугами) та скрапленим балонним газом для побутових потреб в межах середніх норм споживання.
Площа житла, на яку надається знижка при розрахунках плати за опалення, становить 21 кв. метр опалювальної площі на кожну особу, яка постійно проживає у житловому приміщенні (будинку) і має право на знижку плати, та додатково 10,5 кв. метра на сім’ю.
Для сімей, що складаються лише з непрацездатних осіб, надається 100-процентна знижка за користування газом для опалювання житла на подвійний розмір нормативної опалювальної площі (42 кв. метри на кожну особу, яка має право на знижку плати, та 21 кв. метр на сім’ю).

P1110200

Довідково:
Турійське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: смт Турійськ, вул. Луцька, 23, тел. (03363) 2-23-86 (пн–пт з 9:00 до 18:00).
Управління соціального захисту населення Турійської РДА – смт Турійськ, майдан Центральний, 1, тел. (03363) 2-16-87.