назад

Розширення партнерських відносин

OkM 170127 20   27 січня 2017 року головний спеціаліст Охтирського місцевого центру з надання БВПД – інтергатор Марина ЛАПОНОГ у рамках розширення партнерських відносин та популяризації системи безоплатної правової допомоги, провела робочу зустріч  з начальником Охтирського міжрайонного  відділу кримінально-виконавчої інспекції управління Державної пенітенціарної служби України в Сумській області Наталією ЯРОШЕНКО та головних спеціалістів кримінально-виконавчої інспекції.

Вона повідомила про зміни у Законі України «Про безоплатну правову допомогу», а саме: розширення кола осіб, які мають право на вторинну правову допомогу. Ця  інформація стосується внутрішньо переміщених осіб, учасників бойових дій, ветеранів війни стосовно їх права на безоплатну вторинну правову допомогу. «Правова допомога є багатоаспектною, різною за змістом, обсягом та формами і може включати консультації, роз’яснення, складення позовів і звернень , заяв, скарг, здійснення представництва, зокрема в судах та інших державних органах, захист від обвинувачення тощо. Вибір форми та суб’єкта надання такої допомоги залежить від волі особи, яка бажає її отримати, – додала Марина ЛАПОНОГ.

OkM 170127 22

Працівників також було ознайомлено з ЗУ “Про безоплатну правову допомогу” та порядком звернень громадян для отримання вторинної правової допомоги, з умовами надання правових послуг, процедурами призначення адвоката.

Інтегратор місцевого центру висвітлила інформацію щодо пілотного проекту з питань легалізації об’єднань громадян, відповідно до якого легалізувати громадські об’єднання у Охтирському місцевому центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги, що знаходиться за адресою м. Охтирка, вул. Перемоги, 13 тел. (4-22-23).

 

Наприкінці працівникам кримінально-виконавчої інспекції презентували посібник про становлення системи правової допомоги.