назад

Консультування засуджених Ковельської виховної колонії для неповнолітніх

01 новый размерПрацівники Ковельського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги з метою підвищення рівня правової поінформованості громадян щодо захисту своїх прав, їх реалізації, зокрема права на безоплатну правову допомогу, взяли участь у «Дні відкритих дверей», який відбувся 15 березня 2016 року у Ковельській виховній колонії для неповнолітніх.

Фахівці Ковельського МЦ розповіли про права та обов’язки осіб, які звільняються з місць позбавлення волі. В ході бесіди вихованців колонії ознайомили з порядком реєстрації у відділі поліції та спостережній комісії, правом на працевлаштування, поінформували про те, чи можна виїжджати за кордон при наявності судимості.

По закінченню заходу троє засуджених звернулись за наданням правових консультацій. Одне з питань стосувалося порядку отримання ID-паспорту.

З 1 жовтня 2016 року відповідно до Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо документів, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус, спрямованих на лібералізацію Європейським Союзом візового режиму» від 14 липня 2016 року в Україні запроваджується видача паспортів у формі ID-паспорта-картки всім громадянам, які досягли 14-річного віку.
Захист від підроблення є одним з головних мотивів запровадження нових паспортів. Новий паспорт містить електронний безконтактний чіп, який неможливо змінити або скопіювати.
Обов’язкової заміни документів, так само як встановлення граничних термінів дії раніше виданих документів, не передбачається.

Особи, які оформлюватимуть паспорт у віці 14–18 років, отримають документ зі строком дії 4 роки, після 18 років паспорт видаватиметься на 10 років.

ID-паспорт можна виготовити у відділеннях Державної міграційної служби по всій Україні.

02 новый размер новый размер

Довідково:
Ковельский місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Ковель, вул. С. Бандери, 5, тел.: (03352) 5-30-63, e-mail: kovel.volyn@legalaid.gov.ua