назад

Консультування засуджених у дистанційному пункті

Дистанційний пункт – це точка доступу до безоплатної правової допомоги для громадян, які мають потребу в безоплатній правовій допомозі, але в силу різних причин не мають можливості її отримати, звернувшись безпосередньо до місцевого центру. Він діє на постійній основі за визначеним графіком та розташовується у приміщеннях органів державної влади, органів місцевого самоврядування, установ.
На виконання Меморандуму про співпрацю між Адміністрацією Державної кримінально-виконавчої служби України, Державною установою «Центр пробації» та Координаційним центром з надання правової допомоги від 17.09.2018 року, затвердженого графіку роботи дистанційного пункту доступу громадян до БПД на 2019 рік, 24 вересня працівником Золотоніського місцевого центру з надання БВПД Тетяною Жалобною за участі інспектора пробації Юлії Фролової проведено консультування засуджених, які перебувають на обліку в Золотоніському міськрайонному відділі філії ДУ «Центр пробації» у Черкаській області.
В рамках роботи дистанційної точки за правовою допомогою звернулося 6 громадян, які потребували роз’яснень з питань спадкового, медичного та трудового права. Клієнтам пробації були надані консультації згідно норм чинного законодавства та повідомлено про порядок отримання безоплатної вторинної правової допомоги.
Серед присутніх поширено тематичні буклети системи БПД та проєкту Мін’юсту “Я маю право!»: «Безоплатна правова допомога в Україні», «Як протидіяти домашньому насильству?», «Відповідальне батьківство» та «Не переплачуйте за тепло та гарячу воду».