назад

В Азово-Чорноморському регіональному управлінні в межах проекту «Я МАЮ ПРАВО!» пройшло планове заняття

Зорієнтуватись при вирішенні актуальних правових питань представникам різних цільових аудиторій Херсона допомагає просвітницький проект «Я МАЮ ПРАВО!», з яким їх знайомлять фахівці Регіонального центру з надання БВПД. Корисну інформацію, поради та рекомендації юриста отримали прикордонники Азово-Чорноморського регіонального управління: заступниця директора Регіонального центру з надання БВПД у Херсонській області Олена Іпатенко провела для них планове заняття.

Співробітники відомства дізнались про актуальні напрямки загальнонаціонального проекту «Я МАЮ ПРАВО!» та ініціативи Уряду: «Чесна платіжка», «Чужих дітей не буває», «Муніципальна няня», «Відповідальне батьківство».

Не зайвими були й поради юристки з наступних питань:  як вирішити спір без звернення до суду та додаткових витрат; як отримати податкову знижку на розвиток дитини та яка сума повертається державою із сплаченого батьками податку на доходи; як отримати відшкодування витрат на няню для дитини до трьох років та інше.

Як відомо, одним із ключових елементів, який забезпечує реалізацію проекту «Я МАЮ ПРАВО!», є надання безоплатної правової допомоги.
«Це дієвий та ефективний механізм, який дає можливість захистити свої права кожному», – наголошувала Олена Вікторівна, пояснюючи, які функції покладені на систему БПД, чим відрізняється первинна від вторинної правової допомоги та хто має право на вторинну правову допомогу – а це і захист, і представництво в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, і оформлення документів процесуального характеру.

По закінченню всі учасники зустрічі отримали  буклети та плакати системи БПД та проекту «Я МАЮ ПРАВО!»,  які допоможуть зорієнтуватись при вирішенні актуальних правових питань.