назад
15.07.19

Координаційний центр та ВБФ «Горєніє» розвиватимуть правові послуги он-лайн

15.07 Gorenie 4Об’єднати можливості довідково-інформаційної платформи правових консультацій WikiLegalAid та мобільного додатку «IDPRights – Захист прав ВПО». Це один із напрямів співробітництва у межах меморандуму, що був укладений між Координаційним центром з надання правової допомоги та Всеукраїнським благодійним фондом «Горєніє».

«Важливий напрям розвитку системи БПД – вдосконалення та впровадження інноваційних механізмів доступу людей до правових послуг. Поєднання сучасних технологічних можливостей, напрацьованих системою БПД, та громадським сектором, наближуватиме людей до правової допомоги», – зазначив директор Координаційного центру з надання правової допомоги Олексій Бонюк. 

Серед напрямів співпраці – організація роботи віртуального консультаційного центру для внутрішньо переміщених осіб, учасників бойових дій та інших соціально вразливих категорій населення. Вже найближчим часом буде розроблений механізм обміну кращими практиками правових консультацій між платформою WikiLegalAid та мобільним додатком IDPRights.

15.07 Gorenie 1

База правових консультацій WikiLegalAid містить майже 1500 правових консультацій. Окрім правової інформації, у базі розміщені посилання на нормативні акти, судові рішення, корисні веб-ресурси, зразки процесуальних та інших документів. За допомогою мобільного додатку IDPRights можна отримати інформацію з питань захисту прав внутрішньо переміщених осіб, переглянути зразки заповнення документів або поставити запитання юристу.

Крім того, у межах меморандуму про співпрацю Координаційний центр з надання правової допомоги та Всеукраїнський благодійний фонд «Горєніє» спільно реалізовуватимуть пілотні проекти, спрямовані на спрощення доступу громадян до безоплатної правової допомоги. Так, буде розроблений механізм перенаправлення людей, які звертаються до благодійного фонду з правовими питаннями, до центрів з надання БВПД. Також спільно проводитимуться семінари, тренінги та інші заходи, спрямовані на підвищення рівня правової поінформованості українців.

15.07 Gorenie 2


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook   YouTube YouTube