назад
21.11.18

Координаційний центр входитиме до світової мережі провайдерів БПД

20.11.2018   konferensia (1)Провайдери безоплатної правової допомоги з різних країн світу співпрацюватимуть на регіональному та світовому рівнях. Домовленість про необхідність створення міжнародної мережі провайдерів правової допомоги була досягнута на III міжнародній конференції з доступу до правової допомоги у системах кримінальної юстиції, що пройшла у Тбілісі (Грузія) 13-15 листопада. Координаційний центр з надання правової допомоги відіграватиме важливу роль у розбудові цієї мережі, очоливши мережування на рівні Східної Європи та Прибалтики.

Представники державних органів юстиції, юридичних компаній, громадських організацій, експертного середовища із 65 країн світу обмінялися досвідом щодо надання безоплатної правової допомоги та обговорили механізми співпраці на постійній основі.

20.11.2018   konferensia (3)

«Колеги з інших країн підтримали ідею співпраці систем БПД на регіональному та світовому рівні для підтримання постійних контактів, обміну кращими практиками та просування спільних цінностей. Необхідні передумови для цього існують, тому найближчим часом будемо з колегами відновлювати мережування у нашому регіоні на базі платформи LARN (Legal Aid Reformers Network)», – зазначив директор Координаційного центру з надання правової допомоги Олексій Бонюк.

20.11.2018   konferensia (4)

Усі світові системи БПД мають однакову мету – забезпечення рівного доступу до правосуддя усіх громадян. Тому вкрай важливим є обмін інформацією щодо національного законодавства у сфері БПД, успішних кейсів, аналітичних досліджень тощо.

Українській системі БПД є чим поділися з колегами. Адже вона розвивається в умовах швидкого розширення кола отримувачів послуг та обмежених бюджетних коштів, при цьому демонструючи високу ефективність. Зокрема, іноземні колеги зацікавилися українською практикою раннього доступу до правової допомоги в разі затримання особи.

20.11.2018   konferensia (2)

«Ефективне функціонування системи БПД – це належне поводження із затриманими, скорочення часу перебування у поліцейських відділках та місцях несвободи. Це зменшення кількості утримуваних за ґратами, несправедливо засуджених, випадків затягування судових розглядів, повторних правопорушень та ревіктимізації», – переконаний Олексій Бонюк.

За підсумками конференції її учасники підписали декларацію, відповідно до якої вони заявили про намір вжити заходів щодо покращення доступу до правової допомоги на національному рівні, а також щодо співпраці на регіональному та світовому рівнях.


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook   YouTube YouTube