назад
21.11.18

Всесвітній день дитини – день ознайомлення з правами

20 11 2018 3

 «Знати права, щоб бути вільними» – урок із такою назвою з нагоди відзначення Дня Прийняття Конвенції про права дитини провели фахівці Козятинського місцевого центру учням спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів ім. Т.Г. Шевченка №1 у Козятині.

20 листопада відзначається Всесвітній день дитини. Це свято Генеральна Асамблея ООН в 1954 році рекомендувала всім країнам ввести починаючи з 1956 року. Свято спрямоване на поліпшення добробуту дітей, зміцнення роботи, що проводиться в інтересах дітей усього світу. А що може бути більш корисним для дитини, ніж ознайомлення її з гарантованими державою правами.

Саме тому юристи Козятинського місцевого центру вирішили провести цей день з шестикласниками і розповісти їм про їхні права та можливості захисту цих прав.

Урок для школярів проводили у формі гри «Права у моєму житті». Головною метою уроку було показати дітям, що права – це не щось буденне чи факультативне, що можна вивчити і забути, а навпаки, це те, що важливе щодня, це щось дуже потрібне у всіх сферах життєдіяльності.

20 11 2018 1

Під час заняття панувала атмосфера енергійності, позитиву та довіри. Учні залюбки брали участь у грі та з цікавістю ставили запитання, розповідали, що, на їхню думку, належить до прав дітей, які у дітей є обов’язки та як можна захистити свої законні інтереси.

Проте найбільше радості фахівці системи безоплатної правової допомоги отримали від того, що декілька дітей після проведеного заходу, виявили бажання здобути професію юриста. А тому не варто сумніватися, що навіть коротких 45 хвилин, відведених на урок, можуть зробити дуже багато для маленьких громадян.

Якщо у Вас виникають питання юридичного спрямування, запрошуємо звернутися до Козятинського місцевого центру з надання безоплатної правової допомоги за адресою: вул. Героїв Майдану, 32, м. Козятин, Вінницька обл., 22100, Україна, тел.: (04342) 2-00-17. Адреси розташування центрів надання безоплатної вторинної правової допомоги по Україні, можна переглянути тут. Єдиний всеукраїнський телефонний номер 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів). 


banner facebook 330x106