назад

Костопільське бюро правової допомоги: співпраця з районним центром зайнятості

gol

Керівник Костопільського бюро правової допомоги Мар’яна Шамбір разом зі спеціалістами Костопільського районного центру зайнятості у рамках реалізації Меморандуму про співпрацю провели спільний захід для людей з особливими потребами.

Всього на заході були присутні 11 осіб з обмеженими фізичними можливостями, які перебувають на обліку в центрі зайнятості.

Мар’яна Шамбір ознайомила всіх присутніх з роботою бюро правової допомоги, роздала буклети на тему «Трудові права людей з інвалідністю», «Бюро правової допомоги: ваш юридичний провідник», а також надала роз’яснення щодо понять первинної та вторинної правової допомоги. Окремо вона зупинилася на питання щодо визначення категорій осіб, які можуть отримати безоплатну вторинну правову допомогу.

1

Окрім того, керівник бюро Мар’яна Шамбір взяла участь у правовому семінарі для учасників бойових дій, який відбувся в Костопільському районному центрі зайнятості. Оскільки наразі до місцевих центрів з надання БВПД та бюро правової допомоги звертається значна кількість з вказаної категорії громадян, роз1яснювальна робота з учасниками АТО є одним з актуальних завдань для працівників системи безоплатної вторинної правової допомоги. Тому фахівець бюро правової допомоги роз’яснила присутнім поняття безоплатної вторинної та первинної правової допомоги, поінформувала про їхнє право на адвоката за рахунок держави для представництва інтересів у суді в разі порушення права на пільги та гарантії соціального захисту.

2

Також у приміщенні центру зайнятості відбувся круглий стіл для представників органів державної влади, соціальних партнерів з нагоди дня інвалідів на тему «Допоможемо разом». Основною темою для обговорення стало питання соціальної підтримки вказаної категорії громадян. 

3