назад

«Всеукраїнський тиждень права» розпочато у Великописарівському та Тростянецькому бюро правової допомоги

OkM 2016 12 05 court 2 Юрист Тростянецького бюро правової допомоги Вячеслав ТЮТЮННИК 5 грудня провів виїзний прийом у спеціальній школі-інтернаті для дітей с. Гребениківка. Такий візит до навчального закладу проводився з метою розширення доступу до безоплатної правової допомоги для дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування з нагоди Всеукраїнського тижня права.

Тоді як у Великописарівському бюро правової допомоги тиждень права було розпочато з проведення екскурсії школярам у Великописарівському районному суді Сумської області. Учнів ознайомлено зі структурою суду, правилами внутрішнього трудового розпорядку та правилами внутрішнього службового розпорядку державних службовців. Голова суду Алла САВЕЛЬЄВА розповіла про Закон України «Про судоустрій та статус суддів», порядок зайняття посади судді загальної юрисдикції, вимоги до кандидатів на посаду судді. Учнів зацікавила екскурсія та дехто вирішив пов’язати своє майбутнє з юриспруденцією.

OkM 2016 12 05 court 5Вячеслав ТЮТЮННИК виступив перед вихованцями та педагогічним колективом Гребениківської школи-інтернат. З його слів, проведення такого тижня права формує правову свідомість, систему правових уявлень і переконань у школярів, прищеплення учням поваги до прав і свобод людини, забезпечення знання й виконання ними законів, підвищення рівня правової культури.

OkM 2016 12 05  Schol 2Він розповів: «Права людини в сучасному світі – це проблема, вирішення якої стоїть у центрі практичної діяльності міжнародного співтовариства та кожної держави». Вячеслав Тютюнник висвітлив поняття «права людини» – це можливості людини мати певні матеріальні, культурні і духовні блага, необхідні їй для нормального життя та розвитку. Учнів було ознайомлено з нормами Загальної декларації прав людини та нормами Конституції України. «Так, згідно Декларації усі люди народжуються вільними та рівними у своїй гідності та правах. Вони наділені розумом і совістю, і мають чинити відносно один до одного в дусі братерства. Кожна людина повинна мати всі права, і всі свободи незалежно від раси, кольору шкіри, статі, мови, релігії, політичних або інших переконань, національного чи соціального походження, майнового або іншого становища», – зазначив юрист Тростянецького бюро правової допомоги.

OkM 2016 11 30 PF 1Наприкінці Вячеслав Тютюнник наголосив, що ніколи не буде зайвим знати свої обов’язки та дотримуватися їх, знати свої права і користуватися ними та побачити деякі проблеми зі сторони та зробити для себе висновки. Незнання не звільняє від відповідальності, а знання навпаки перетворює на силу, якою можна захистити себе від шкідливого та небезпечного, зміцнити свою силу волі, покращити поведінку!

 

OkM 2016 11 30 PF 2Нагадуємо, 30 листопада було проведено зустріч головного спеціаліста «Тростянецького бюро правової допомоги» Вячеслава ТЮТЮННИКА з фахівцями та начальником управління Пенсійного фонду України в Тростянецькому районі Світланою ГРИГОР’ЄВОЮ. Присутнім спеціалістам роз’яснено порядок отримання правової допомоги. У громадян виникли запитання щодо порядку призначення та отримання субсидії, оформлення договору оренди квартири та інші. Спеціалістами Тростянецького бюро правової допомоги  по вулиці Благовіщенській проведено вуличне інформування громадян та роз’яснено що таке правова допомога та нагадали адресу Бюро в м. Тростянці, а саме: вул. Л. Татаренка,4, тел. (05458) 6-60-52.

OkM 2016 11 30 inform 2