назад

12654593 447118532145775 2615384429172909553 n08 лютого 2016 року в.о. начальника відділу взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Ярослав Лис взяв участь у професійному семінарі з правових питань для тимчасово непрацюючих осіб. Захід відбувся у Кременецькому районному центрі зайнятості під керівництвом заступника директора центру Олега Загороднього та начальника відділу активної підтримки безробітних Олени Попової.

Більшість громадян, що перебувають на обліку в центрі зайнятості відносяться до малозабезпечених верст населення, а, отже є  тими особами, що мають право на отримання безоплатної  вторинної правової допомоги відповідно до Закону України «Про безоплатну правову допомогу».

“Тимчасово непрацюючі особи, отримали інформацію про напрямки роботи місцевого центру та  роз’яснення щодо вирішення проблеми погашення заборгованості по заробітній  платі  за попереднім місцем роботи у судовому порядку з можливим залученням адвокатів системи БВПД” – зазначає Ярослав Лис.

Також  серед учасників семінару  поширені  буклети  з інформацією про безоплатну вторинну правову допомогу та  координатами місцевого центру.

Нагадаємо, що з 1 липня 2015 року –  безоплатна вторинна правова допомога в Україні надається у повному обсязі всім визначеним законом категоріям осіб. Зокрема: малозабезпеченим особам, дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, біженцям, ветеранам війни (в тому числі учасникам АТО), членам сімей загиблих учасників бойових дій, реабілітованим особам та особам, стосовно яких суд розглядає питання про обмеження цивільної дієздатності чи надання психіатричної допомоги в примусовому порядку та ін. відповідно до ст. 14 Закону. Організацію послуги забезпечують місцеві центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги. 

У Тернопільській області на сьогоднішній день діє Регіональний Центр з надання вторинної безоплатної правової допомоги і три місцеві центри –  Тернопільський, Кременецький та Чортківський.