назад

Круглий стіл та екскурсія в Лебединському краєзнавчому музеї

OkM 2016 12 07 museum 1Продовжуючи тиждень правових знань, 7 грудня проведено захід на тему: «Забезпечення конституційних прав і свобод громадян», на який запрошені були директор музею, науковий співробітник Світлана БРАЖНІЧЕНКО, викладач історії Лебединського педагогічного училища ім. А.С. МАКАРЕНКА Сергій ВЕНГЕРОВСЬКИЙ та старости груп. Під час зустрічі обговорили реалізацію громадянами України громадських, політичних, економічних, соціальних, екологічних, культурних, сімейних прав.

Аби підвищити інтерес студентів до проведення правопросвітницького заходу, працівниками Лебединського бюро правової допомоги проведено не тільки круглий стіл, але й екскурсію у Лебединському краєзнавчому музеї.

OkM 2016 12 07 museum 2Після заходу була проведена екскурсія музеєм. У музеї зібрані цікаві матеріали про перебування у 1859 році Т.Г. ШЕВЧЕНКА на Лебединщині, про наш край у період Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років. Це фотографії, документи про  партизанський рух в краї, матеріали про учасників штурму Берліна, кавалерів ордена Слава, земляків – Героїв Радянського Союзу, серед яких – двічі Герой Радянського Союзу, маршал бронетанкових військ П.С. РИБАЛКО. Окремі розділи присвячені двічі Герою Соціалістичної праці М.Х. САВЧЕНКО, голодомору на Лебединщині. У залі «Музична спадщина Лебединщини» представлено матеріали, що розповідають про життєвий і творчий шлях етнографа і музикознавця О.І. СТЕБЛЯНКА, всесвітньовідомого співака І.Н. СТЕШЕНКА  про перебування в Лебедині у 1893 році видатного російського музиканта С.В. РАХМАНІНОВА, славетного українського співака Б.Р. ГМИРІ.

Наприкінці, студенти та запрошені висловили вдячність за змістовну, пізнавальну роботу начальника Лебединського бюро правової допомоги Сергія Іванова та головного спеціаліста Євгенії ЛОГВІНЕНКО. Окремо подякували за цікаву екскурсію у Лебединському краєзнавчому музеї.