назад

Киян, які бажають надавати соціальні послуги вдома проінформували про можливості системи безоплатної правової допомоги

Фахівці Правобережного київського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги уже традиційно долучилися до навчання людей, які мають намір надавати соціальні послуги вдома, що проводить Київський міський центр соціальних служб.

Під час навчання слухачі курсу дізналися про типові питання, з якими звертаються за правничою допомогою особи з інвалідністю та пенсіонери. Оскільки, саме особи похилого віку, особи з інвалідністю та хворі, які не здатні самообслуговуватись і потребують  постійної сторонньої допомоги, мають право отримувати подібні послуги.

Люди, що планують надавати соціальні послуги вдома, мають знати про механізми реалізації прав своїх підопічних. Саме тому ми активно долучаємося до навчання таких осіб, розповідаючи про правові інструменти захисту прав соціально вразливих груп населення, – директор Правобережного київського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Сергій Бреус.

Отож, кияни, що в перспективі будуть надавати зазначені послуги, дізналися про можливості системи безоплатної правової допомоги у сфері захисту порушених прав клієнтів та про категорії громадян, які можуть звертатися за вторинною правовою допомогою.

Крім цього, про стандарти якості, за якими працюють адвокати, що співпрацюють із системою безоплатної правової допомоги та про процедуру призначення адвоката клієнту розповіла головна юристка Енергодарського бюро правової допомоги Олена Князєва, яка також долучилася до освітнього процесу.

Довідково. Соціальна послуга «Догляд вдома» спрямована на створення умов для забезпечення життєдіяльності осіб, які частково чи повністю втратили або не набули здатності самообслуговування. Серед послуг, які надаються, не лише допомога у ведені господарства чи догляді, а й надання інформації підопічним про соціальний захист населення та допомога в отриманні безоплатної правової допомоги.