назад
28.10.22

Кияни, які бажають зареєструвати громадську організацію, дізналися про особливості цього процесу

Про зміни, які зазнала процедура реєстрації громадської організації під час воєнного стану та яким чином в період обмеженого функціонування деяких державних установ і реєстрів все ж таки здійснити реєстрацію, розповіла заступниця директора Правобережного київського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Олена Маньківська під час лекції «Що потрібно знати, щоб ефективно управляти громадською організацією».

Так, в приміщенні «Vcentri Hub: Оболонь» кияни з активною громадянською позицією, які бажають втілити свою мрію і стати засновником та керівником громадської організації для підтримки країни в складний час, дізналися про особливості дистанційної реєстрації громадської організації, про створення статуту такої організації та набуття статусу її не прибитості.

В період воєнного стану питання створення та функціонування громадських організацій надзвичайно важливі, оскільки більшість з них спрямовані на відновлення економіки та допомогу суспільству і громаді в тяжкий час. А українці, які обирають шлях саме в такій діяльності, мають знати весь алгоритм дій при реєстрації, які документи для цього потрібні та куди звертатись, – Олена Маньківська.

Отож, під час зустрічі майбутні засновники громадських організацій ознайомилися з презентацією «Покроковий алгоритм процедури реєстрації та прийняття рішення членами громадської організації», дізналися, які саме сервіси на даний час функціонують, про права і обов’язки членів громадської організації, про порядок заповнення заяви про державну реєстрацію за формою № 4 та підготовку протоколу установчих зборів.

По завершенню зустрічі більшість її учасників виявили бажання прийти до Правобережного київського місцевого центру з надання БВПД на додаткову правову консультацію.