назад

Лекція для старшокласників у рамках тижня права

З метою привернення уваги та поширення поінформованості, стимулювання молоді до активної поведінки при захисті своїх прав та законних інтересів юристи Охтирського місцевого центр з надання БВПД 10 жовтня 2016 року провели інформаційну лекцію на тему: «Що таке договір. Вимоги до оформлення. Трудовий договір та вимоги до його укладення».

 

Основним завданням під час заходу для працівників Охтирського місцевого центру Марини Лапоног та Валерія Грабарем було дати уявлення про договори, види цивільно-правових договорів, сформувати свідоме ставлення щодо необхідності дотримуватися умов договорів.

 

Марина Лапоног наголосила, що в повсякденному житті постійно присутні відносини, які за законом повинні оформлятися договорами, що мають значну вагу в суспільстві. Юрист висвітлила поняття «договору» відповідно до чинного Цивільного кодексу України. Він укладається шляхом пропозиції однієї сторони укласти договір (оферти) і прийняти пропозиції (акцепту) другою стороною. Вона розповіла про предмет сторін та зміст договорів. Разом з учнями аналізували зразок типового договору.

 

Так як учні старших класів невдовзі вступлять у доросле життя, Валерій Грабар розкрив суть трудового договору, порядок його розірвання відповідно до норм Кодексу законів про працю (КЗпП), проілюстрував означене питання  презентацією.

 

Щоб гарно засвоїти інформації, для учнів провели «правову вікторину». Також запропонували  приклади кількох ситуацій, щоб сформувати правову культуру школярів. Оформлення договорів – це процес, що вимагає юридичних знань та навичок.

 

Під час зустрічі фахівці центру розповіли присутнім про функціонування системи безоплатної правової допомоги, безпосередньо про роботу місцевого центру та бюро правової допомоги.