назад

Налагодження співпраці щодо надання правової допомоги жителям Березівської громади

Працівники відділу «Глухівське бюро правової допомоги» проводять активну діяльність щодо інформування громад про розширення можливостей з надання безоплатної правової допомоги у зв’язку з відкриттям бюро.

З метою розширення доступу до безоплатної правової допомоги у сільській місцевості 10 жовтня 2016 року  заступник начальника Глухівського бюро правової допомоги Богдан Балицький провів інформаційну зустріч з працівниками Березівської сільської ради.

«Бюро правової допомоги – це активне правопросвітництво на рівні кожної територіальної громади, забезпечення доступу до вторинної правової допомоги, до електронних сервісів Міністерства юстиції України, надання безоплатної первинної правової допомоги – правової інформації та консультацій», – розповів заступник начальника Глухівського бюро.

Під час заходу присутні отримали інформаційні матеріали та прослухали лекцію, в ході якої ознайомились з основними завданнями бюро, видами послуг первинної і вторинної правової допомоги та категоріями громадян, яким надається безоплатна вторинна правова допомога.

У ході зустрічі відбулося жваве обговорення правових проблем з якими найчастіше стикаються люди.

Також Березівською сільською радою затверджено графік виїздів в населені пункти територіальної громади, до яких приєднаються працівники відділу «Глухівське бюро правової допомоги» для надання безоплатної правової допомогу населенню.

Наприкінці зустрічі з сільським головою було підписано Меморандум про співпрацю щодо надання безоплатної правової допомоги жителям громади, а також заплановано придбання необхідного обладнання для  здійснення онлайн-консультацій мешканців села за допомогою скайп-звязку. 

Для отримання безоплатної правової допомоги просимо звертатися у  Глухівське бюро правової допомоги:м. Глухів, вул. Шевченка, 4, тел.(05444 7-07-20,  7-07-12.