назад

Лекція для учнів дев’ятих класів у місті Камінь-Каширському

IMG 20180417 10462417 квітня 2018 року в рамках загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!», з метою підвищення рівня правової обізнаності, формування серед молоді правової культури та правової свідомості, сприяння підвищенню рівня знань та поінформованості дітей щодо реалізації та захисту своїх прав, гарантованих Конституцією та законами України у різних сферах життя, та запобігання домашньому насильству, начальником Камінь-Каширського бюро правової допомоги Інною Бондар було проведено лекцію для учнів 9-х класів НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.- ліцей» ім. Є. Шабліовського № 1 м. Камінь- Каширського.

В ході лекції начальник бюро правової допомоги розповіла учням про адміністративну відповідальність неповнолітніх, з якого віку наступає адміністративна відповідальність, які саме негативні наслідки очікують підлітків при притягненні до такої відповідальності. Також фахівець Бюро наголосила дітям, що за їхні не завжди обдумані, можливо, вчинені під впливом інших осіб протиправні діяння несуть відповідальність і їхні батьки, внаслідок чого можуть виникнути ризики позбавлення батьківських прав у разі неналежного виконання батьками своїх обов’язків та систематичного притягнення дітей до адміністративної відповідальності.

Начальник Бюро також повідомила учням, що 07 грудня 2017 року був прийнятий Закон України «Про запобігання та протидію домашньому насильству», яким передбачені спеціальні заходи щодо протидії домашньому насильству та додаткові механізми його профілактики і припинення.

Під час заходу Інна Бондар коротко ознайомила дітей з основними положеннями Закону України «Про безоплатну правову допомогу», розповіла, які правові послуги включає безоплатна первинна та вторинна правова допомога, який порядок звернення за її наданням, а також окреслила коло суб’єктів права на безоплатну вторинну правову допомогу.

IMG 20180417 104609

На завершення лекції фахівець Камінь-Каширського бюро правової допомоги розповсюдила серед школярів та вчителів інформаційні буклети на правову тематику та інформаційні брошури із циклу «Я МАЮ ПРАВО!»

Довідково:

Камінь-Каширське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: м. Камінь-Каширський, вул. Шевченка, 8, тел. (03357) 2-23-03 (пн–пт з 9:00 до 18:00).