назад

Лекція про безоплатну правову допомогу для працівників відділів освіти об’єднаних територіальних громад

28535006 1640527872659461 767271167 n

26 лютого у Тернопільському регіональному центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій відбулася лекція для головних спеціалістів відділів освіти об’єднаних територіальних громад щодо функціонування системи безоплатної правової допомоги на теренах Тернопільщини. Захід, з метою інформування населення про можливості отримання правової допомоги на безоплатній основі, провів менеджер з якості Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги області Віталій Сольський.

Фахівець Центру ознайомив працівників відділів освіти із Законом України «Про безоплатну правову допомогу», який 7 січня 2018 року зазнав змін і в якому передбачено формування в Україні системи безоплатної правової допомоги. «Відповідно до цього Закону система БПД складається з двох взаємопов’язаних складових – безоплатної первинної та безоплатної вторинної правової допомоги». – розповів Віталій Сольський.

Довідково: Відповідно до статті 14 Закону України “Про співробітництво територіальних громад” об’єднана територіальна громада може утворити власний або спільний з кількома іншими ОТГ орган управління освітою чи делегувати відповідні повноваження одному із суб’єктів співробітництва.

Відділ освітою є юридичною особою, має самостійний баланс, рахунки у територіальних представництвах Державного казначейства України, печатку із зображенням Державного Герба України і своїм найменуванням, кутовий штамп та бланк встановленого зразка, має право у межах своїх повноважень укладати від свого імені угоди з юридичними і фізичними особами, мати майнові і немайнові права, нести зобов’язання, бути позивачем і відповідачем у судах.

Отримати відповіді на запитання, які стосуються безоплатної правової допомоги, можна зателефонувавши на єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103 (цілодобово та безкоштовно у межах України із стаціонарних та мобільних телефонів).