назад
27.03.18

Лекція-семінар «Насильство у сім’ї. Як захистити себе та родину»

IMG 20180326 18471026 березня 2018 року фахівці Першого київського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги провели лекцію-семінар «Насильство у сім’ї. Як захистити себе та родину» для мешканців Дніпровського району в приміщенні бібліотеки ім. Г. Тютюнника.

Начальник відділу правової інформації та консультацій Павло Попович проінформував присутніх про зміни у національному законодавстві у сфері запобігання та протидії домашньому насильству, про перелік органів та установ, до яких можна звернутися у випадку проявів насильства та звернув увагу присутніх на перелік запобіжних заходів, що можуть бути застосовані до кривдника, а також про притягнення кривдника до кримінальної відповідальності у разі систематичних проявів насильства.

Начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання БППД Наталія Суровцова розповіла про діяльність місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги для забезпечення права громадян на правову допомогу, про загальнонаціональний правопросвітницький проект «Я МАЮ ПРАВО!» а також про внесені зміни до Закону України «Про безоплатну правову допомогу» в частині віднесення до суб’єктів права на безоплатну вторинну правову допомогу осіб, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статті.

Вона наголосила, що відповідно до змін у ст. 14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу» постраждалі від насильства мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, яка передбачає представництво їх інтересів у судах та інших державних органах.

На сам кінець учасники семінару обговорили правомірність застосування заборони (обмежувального припису) перебувати разом кривднику і постраждалій особі в помешканні не залежно від права власності на нього; порядок оскарження обмежувального припису та перелік можливих місць тимчасового притулку для жертви насильства.

IMG 20180326 182043IMG 20180326 184727IMG 20180326 185738

Нагадуємо про те, що отримати консультацію або допомогу з будь-якого цивільного або адміністративного питання, а також звернутися по представництво у суді можна по буднях з 9:00 до 18:00 без обідньої перерви в одному з чотирьох київських місцевих центрів:

Перший київський місцевий центр

Адреса: бул. Верховної Ради, 33/1 
Телефон: 292-53-65 
Електронна адреса:    
  kyiv1.kyiv@legalaid.kiev.ua

   

Другий київський місцевий центр

Адреса: вул. Ділова (Димитрова), 14Б 
Телефон: 287-44-27 
Електронна адреса:    
  kyiv2.kyiv@legalaid.kiev.ua

       

Третій київський місцевий центр

Адреса: вул. Сімферопольська, 5/1 
Телефон: 566-01-19 
Електронна адреса:    
  kyiv3.kyiv@legalaid.kiev.ua

   

Четвертий київський місцевий центр

Адреса: вул. Кривоноса, 2А, 9 поверх, каб. 900 
Телефон: 593-97-60 
Електронна адреса:    
  kyiv4.kyiv@legalaid.kiev.ua

За єдиним телефонним номером системи безоплатної правової допомоги 0 (800) 213 103 завжди можна отримати інформацію щодо того, хто має право на безоплатну правову допомогу, можливості та порядку її отримання, актуальні адреси центрів та бюро правової допомоги по всій Україні або з інших питань функціонування системи безоплатної правової допомоги (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів).