назад

Люди похилого віку навчаються основам банківської безпеки

Поширеним злочином, від якого особливо потерпають люди літнього віку, мало обізнані з сучасними технологіями, є шахрайство з банківськими картками. Шахраї використовують різноманітні способи доступу до рахунків клієнтів банків, внаслідок чого клієнти втрачають свої заощадження.
З метою протидії банківському шахрайству, минулого тижня начальник відділу Маньківського бюро правової допомоги Ірина Миронюк провела бесіду з членами Маньківської районної організації ветеранів на тему: «Шахрайство з банківськими картками».
Присутнім розповіли, як запобігти випадкам шахрайського використання викрадених або загублених платіжних карток. Насамперед, PIN- КОД слід зберігати окремо від платіжних карток. Після виявлення факту втрати банківської картки або при підозрі, що з рахунку особи були проведені платежі, які особа не здійснювала, слід негайно повідомити про це банк, зателефонувавши на телефон «гарячої лінії» або ж особисто невідкладно відвідати банківську установу.
Увагу присутніх також звернуто на можливість повернення коштів, викрадених з платіжних карток та поінформовано про дії банківської установи у разі отримання заяви від клієнта про втрату картки або про платежі, які власник картки не здійснював.
Наприкінці заходу, з метою ознайомлення з інформаційною кампанією «Чесна платіжка», в рамках загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я маю право!», присутнім розповіли як захистити свої права споживачів житлово-комунальних послуг.