назад

Семінар для працівників бібліотечної системи Маньківщини

Працівники бібліотек незалежно від форм власності та підпорядкування користуються рівними правами. З метою підвищення їх правової обізнаності, минулого тижня  начальник відділу Маньківського бюро правової допомоги Ірина Миронюк провела семінар на тему: «Соціальні гарантії працівників бібліотек».
Під час семінару присутнім розповіли, що працівники бібліотек мають право на доплату за вислугу незалежно від наявного стажу роботи. За наявності стажу роботи понад 3 років доплата становить 10% від посадового окладу відповідного працівника, понад 10 років — 20%, понад 20 років – 30%.
Доплата за вислугу років виплачується щомісяця працівникам державних і комунальних бібліотек, які провадять культурну, освітню, інформаційну, науково-дослідну, методичну діяльність, крім тих, що мають право на виплату доплати за стаж роботи (вислугу років) на інших підставах.

Відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування», працівники бібліотек мають право на гарантії соціального захисту  у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності, вагітністю та пологами, нещасним випадком на виробництві та професійним захворюванням.
Під час семінару усі присутні отримали буклети правової тематики та інформацію про місцезнаходження Маньківського бюро правової допомоги для звернення за консультаціями.