назад

Людина з особливими потребами отримала термінову адресну правову допомогу

Картинка допомога інвалідам15 вересня 2016 року з метою забезпечення рівного доступу людей з особливими потребами до безоплатної правової допомоги Чернігівським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги було проведено виїзний прийом інваліда першої групи за місцем його перебування, у Чернігівському геріатричному пансіонаті. Особистий прийом провела начальник відділу правової інформації та консультацій Чернігівського місцевого центру з надання БВПД Юлія Бойко.

Громадянин В., до якого виїжджали, за станом здоров’я не має можливості особисто звернутися до Чернігівського місцевого центру з надання БВПД. Отримавши копію ухвали суду про прийняття до провадження позовної заяви банку, де він є відповідачем, громадянин В. звернувся за допомогою до персоналу пансіонату, який і повідомив про можливість скористатись послугами адвоката за рахунок держави.
Під час спілкування з громадянином В. начальник відділу правової інформації та консультацій Чернігівського місцевого центру з надання БВПД встановила, що він дійсно потребує надання вторинної правової допомоги у цивільній справі про стягнення заборгованості за кредитним договором. Для вирішення питання щодо надання безоплатної вторинної правової допомоги було прийнято відповідне звернення. Оскільки судове засідання було призначено вже на 16 вересня цього року, звернення було розглянуто у терміновому порядку та прийнято рішення про надання безоплатної вторинної правової допомоги та призначення адвоката.
Нагадаємо, що завдяки домовленості між Чернігівським місцевим центром з надання БВПД та керівництвом Чернігівського геріатричного пансіонату у пансіонаті працює мобільний консультаційний пункт доступу до безоплатної правової допомоги.