назад

Майбутнім педагогам – про сервіси системи БПД та правові аспекти булінгу

Сьогодні вони студенти, а завтра – вчителі, які мають бути не лише правоосвіченими, а й сприяти розвитку правосвідомості учнів і також знати, як реагувати й попереджати прояви булінгу в учнівському середовищі. На ці актуальні теми зі студентами факультету іноземної та слов’янської філології Сумського державного педагогічного університету ім. А. С. Макаренка обговорювала фахівчиня Регіонального центру під час тематичної зустрічі.

Спілкуючись зі студентами, Олена Омельченко роз’яснила, яким чином центри та бюро правової допомоги сприяють вирішенню юридичних питань громадян, які сервіси допомагають швидко та зручно знайти відповідь на правову тематику (зокрема, це і платформа правових консультацій WikiLegalAid, і єдиний контактний центр та ін.).

На прикладах із життєвих ситуацій молодь дізналася, хто може скористатися послугами адвоката, який співпрацює із системою безоплатної правової допомоги, у яких випадках надається безоплатна первинна та вторинна правова допомога.

Не менш важливим під час обговорення було й питання булінгу. «Ви навчаєтеся у педагогічному університеті, і більшість з вас працюватиме в школах. А тому важливо, щоб ви розуміли, що можете зіштовхнутися з таким явищем як булінг. Як майбутні педагоги, ви повинні знати і ознаки булінгу, і відповідальність за його вчинення, а також орієнтуватися, до кого можна звернутися за допомогою», – зазначила фахівчиня Регіонального центру.

Окремо студенти, які приїхали на навчання з різних міст та селищ регіону, дізналися, де в їхніх населених пунктах розташовані центри та бюро правової допомоги, а також усі отримали інформаційні матеріали системи БПД.

Довідково: дякуємо деканату факультету іноземної та слов’янської філології Сумського державного педагогічного університету ім. А. С. Макаренка за сприяння у проведенні заходу.