назад

Про позитивний досвід БПД говорили на правоосвітній зустрічі

У приміщенні Головного територіального управління юстиції в Івано-Франківській області 27 вересня начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів Регіонального центру з надання БВПД в області Мирослава Аннюк взяла участь у черговому засіданні обласної міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення.

2

Засідання відбувалось під головуванням начальника Головного територіального управління юстиції в Івано-Франківській області Антона Кустика та керівника апарату облдержадміністрації Романа Маланія, які відзначили про актуальність обраних тем.

Присутні обговорювали питання стану та розвитку інклюзивної освіти в Івано-Франківській області; соціального захисту громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованих територій та зони проведення АТО; позитивного досвіду в наданні безоплатної правової допомоги соціально незахищеним верствам населення.

3

Начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів Регіонального центру з надання БВПД в області Мирослава Аннюк наголосила на тому, що велика увага приділяється якості надання правової допомоги. «Станом на сьогодні в області працюють 41 штатних юристи та 182 адвокати, які надають БВПД, за рік послугами безоплатної правової допомоги скористалися 7 000 громадян», ˗ зазначила вона. В обговоренні члени МКМР високо відзначили роботу системи безоплатної вторинної правової допомоги в області.

4

Система безоплатної правової допомоги області крокує в ногу з часом та задіює новітні механізми та технології. Так на Прикарпатті розвиваються такі сервіси, як медіація в сімейних спорах, залучення до роботи в системі БПД перекладача з жестової мови, інформаційна система WikiLegalAid, які, в свою чергу, сприятимуть кращому наданню правової допомоги населенню.