назад

Майданчик правової допомоги запрацював на фестивалі здорового способу життя у м. Кам’янське

IMG 4589Майданчик правової допомоги запрацював під час спортивного фестивалю здорового способу життя, який відбувся днями у м. Кам’янському на території Самишиної балки. Разом з фахівцями Кам’янського місцевого центру з надання БВПД правову допомогу громадянам надавали юристи ГО «Експертний центр з прав людини», регіональний представник Секретаріату Уповноваженого ВРУ з прав людини Оксана Крупій, члени громадської спілки «Мережа правового розвитку», ГО «Центр інформації про права людини» та ін.

Фахівці не лише надавали усім бажаючим безкоштовні правові консультації, а і проводили різноманітні акції. Адже усіх присутніх на Майданчику об’єднала спільна мета – захист прав та інтересів громадян та підвищення рівня їх правосвідомості. Також правозахисники не змогли не скористатися нагодою щоб поспілкуватися, обмінятись досвідом щодо актуальних тем. Одним з важливих питань, яке було піднято правниками, стало захист прав та законних інтересів осіб, що знаходяться в умовах несвободи.

Окрім консультацій спеціалістів на гостей фестивалю чекала безпрограшна лотерея з призами від спонсорів заходу. Учасникам необхідно було пройти рицарський турнір, турнір стрільби з лука, канатну дорогу, вело змагання, футбол, шаховий турнір та інші вікторини. Обов’язковим завданням було взяти участь у правовій вікторині, яку було підготовлено фахівцем Кам’янського місцевого центру з надання БВПД. До проведення вікторини долучилися представники молодіжної ради міста та Регіональний представник Секретаріату Уповноваженого ВРУ з прав людини, які на різних локаціях спілкувалися з учасниками фестивалю та задавали питання на правозахисні теми.

Також спеціалісти центру підготували виставку тематичної літератури, на якій було розміщено інформаційні буклети, календарі і плакати від системи безоплатної вторинної правової допомоги. А ще буклети з правоосвітньою інформацією Загальнонаціонального проекту Міністерства юстиції «Я маю право!».

Фестиваль пройшов дуже цікаво, яскраво. Наприкінці заходу на відвідувачів чекала польова каша, неймовірне фаер-шоу, вогнище та пісні під гітару. Важливо, що учасники та гості спортивного заходу змогли провести час не лише весело, а і з користю для себе.

Детальну інформацію з питань, пов’язаних з отриманням безоплатної правової допомоги, можна отримати за номером цілодобової телефонної лінії – 0 800 213 103 або на веб-сайтах Міністерства юстиції та Координаційного центру з надання правової допомоги.

{gallery}news/2018/08/4{/gallery}