назад

Марина Єлисєєва взяла участь у засіданні регіонального відділення Секретаріату

17 серпня 2017 року в Головному територіальному управлінні юстиції у Херсонській області відбулось засідання регіонального відділення Секретаріату Урядового уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини під головуванням Олега Предместнікова –  першого заступника начальника ГТУЮ – представника Урядового уповноваженого, в якому взяли участь директор Регіонального центру Марина Єлисєєва, начальники відділів та управлінь Головного управління Національної поліції у Херсонській області, представників судової гілки влади, заступник директора Департаменту соціального захисту населення Херсонської облдержадміністрації, представники МОН України та інші представники органів державної влади.

Під час заходу говорили про основні завдання регіонального відділення Секретаріату Урядового уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини, оптимізацію роботи та перспективи співпраці.

2

Йшлося також про опрацювання доручень представника Урядового уповноваженого стосовно вивчення фактів, збирання доказів та надсилання копій матеріалів у справах, що перебувають у провадженні Європейського суду з прав людини, а також іншої інформації, необхідної для забезпечення діяльності Секретаріату за літній період 2017 року.

Варто зазначити, що присутні обговорили питання щодо можливості звернення до Європейського суду з прав людини громадян Ш. та Ш. у зв’язку з порушенням ст. 6 Конвенції «Про захист прав людини і основоположних свобод» посадовими особами державної установи та шляхи притягнення до дисциплінарної відповідальності винних осіб

Учасники засідання звернули увагу й на питання кооперації зусиль державних органів й установ та залучення до співробітництва інститутів громадянського суспільства для покращення ефективної діяльності та продуктивності співробітництва.