назад

Медичні працівники розповідатимуть своїм пацієнтам про систему безоплатної правової допомоги

160316 31Під час тематичної зустрічі із медичними працівниками Сумської області, яку провела директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області Олена Демченко 16 березня, медики запевнили, що більшість їх пацієнтів у районних лікарнях та сільських медичних пунктах є потенційними клієнтами місцевих центрів, і при нагоді вони обов’язково поділяться з ними інформацією про те, як отримати якісну правову допомогу безкоштовно.

В рамках курсу підвищення кваліфікації для медичних працівників Сумської області, який проходить у Сумському базовому медичному коледжі, відбулася і тематична зустріч на тему «Безоплатна правова допомога – соціальна програма уряду».

 Під час заходу, в якому взяло участь 50 медиків, мова йшла про розвиток системи безоплатної правової допомоги, а також про основні положення Закону України «Про безоплатну правову допомогу».

Олена Демченко розповіла медикам про те, як кожен громадянин може реалізувати конституційне право на правову допомогу. Особливо вона зупинилася на роботі місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, акцентувавши увагу на тому, що за консультацією в цивільних та адміністративних справах до кожного з чотирьох місцевих центрів, які діють у Сумській області, може звернутися будь-яка людина. Якщо клієнт потрапляє у перелік осіб, які за Законом «Про безоплатну правову допомогу» мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, спеціалісти місцевого центру видадуть відповідне доручення адвокату, послуги якого оплатить держава.

З 1 липня 2016 року в Україні будуть відкриті понад 400 бюро правової допомоги, де кожен зможе скористатись електронними сервісами Міністерства юстиції України та отримати фахову безоплатну первинну правову допомогу – правову інформацію та консультації. Таким чином якісна правова допомога стане ближчою для людей, незалежно від статків та місця проживання.

160316 32