назад

МЕМОРАНДУМ ПРО СПІВПРАЦЮ

14 червня між Регіональним центром з надання БВПД у Херсонській області та Громадською організацією «Десяте квітня» був укладений Меморандум про співпрацю.

Документ підписали директор Регіонального центру з надання БВПД у Херсонській області Марина Єлисєєва та юрист ГО «Десяте квітня» Ольга Ткаченко, яка представляла президента організації Марину Курочкіну.

Сторони зазначили, що метою Меморандуму є консолідація зусиль, спрямованих на співпрацю в частині забезпечення прав та соціальних гарантій, передбачених законодавством України, для внутрішньо переміщених осіб.

Створення належних умов для забезпечення прав та соціальних гарантій для ВПО, моніторинг та аналіз існуючих проблем соціальної та правової захищеності ВПО, з метою удосконалення діючих та розроблення нових механізмів забезпечення захисту прав таких осіб – основні напрями співпраці.

Крім взаємодії у питаннях захисту прав ВПО, планується проведення спільних заходів, спрямованих на підвищення рівня правової поінформованості ВПО, шляхом проведення конференцій, семінарів, круглих столів, зустрічей тощо, розміщення інформації на веб-сайтах організацій, зміст якої може становити спільний інтерес; поширення інформації про права ВПО на безоплатну правову допомогу шляхом розповсюдження відповідної друкованої продукції через структурні підрозділи та партнерів.

2

До події підписання меморандуму долучилися й інші співробітники ГО «Десяте квітня» – правовий аналітик Ельвіра Зейтуллаєва, адвокат Анна Найдьонова, юрист Богдан Копцюх, а також присутній на зустрічі радник з питань ВПО Руслан Ібрагімов