назад

Мешканцям Менської об’єднаної територіальної громади розповіли про їх права в умовах воєнного стану.

16 серпня 2022 головним фахівцем зв’язків з громадськістю та пресою Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області Інною Тищенко, юристами громадської організації МАRT Владиславом Мишком та Дмитром Науменком, а також психологом Іриною Лісовецькою (методисткою Навчально-методичного центру психологічної служби у системі освіти Чернігівської області) було проведено правопросвітницький захід для мешканців Менської об’єднаної територіальної громади Чернігівського району та надано консультації з різноманітних питань чинного законодавства України.

Інна Тищенко розповіла маленькім мешканцям Менської громади та їхнім батькам про права та механізм захисту інтересів дитини в умовах війни в Україні. Малеча отримала стилізований «паспорт» прав дитини, який нагадує, що незалежно від того скільки років власнику цього документу, його права захищені міжнародними договорами та чинним законодавством України.

Ірина Лісовецька провела заняття з дітьми. Вони робили вправи, які допомагають у простій формі знаходити внутрішні та зовнішні ресурси; людей, до яких можна звернутися за допомогою і підтримкою. Завдяки цьому діти отримують механізми, які можуть підтримувати їх у складних ситуаціях.

А юристи громадської організації МАRT Владислав Мишко та Дмитро Науменко працювали з жителями Менської об’єднаної територіальної громади. Вони надавали безоплатні консультації населенню.