назад

Про соціальні виплати від міжнародних фондів розповіли у Любашівці

Ранок 24 лютого, що розпочався із повномасштабного вторгнення рф на територію нашої країни, кардинально змінив життя мільйонів українців. У зв’язку із цим хтось втратив роботу, а хтось – домівку і через це будь-яка грошова допомога для українців, наразі, є життєвою необхідністю.

Саме про соціальні виплати від міжнародних фондів розповідала завідувачка Любашівського бюро правововї допомоги Світлана Жмурко мешканцям територіальної громади під час правопросвітницького заходу організованого на базі комунального закладу «Центр культури і дозвілля» Любашівської селищної ради.

Багато міжнародних організацій, серед яких ООН, ЮНІСЕФ, NRC, Gate to Ukraine та інші надають допомогу, грошову і не тільки, оскільки розуміють ситуацію у якій опинилось населення країни», – повідомила юристка присутнім.

Міжнародні допомоги в першу чергу спрямовані та орієнтовані на незахищені верстви населення серед яких:

  • внутрішні переселенці;
  • люди з інвалідністю;
  • пенсіонери;
  • одинокі матері;
  • багатодітні сім’ї, малозабезпечені сім’ї.

Для того аби дізнатися, які міжнародні організації надають допомогу достатньо переглянути дані на платформі «єДопомога», де зібрана вся необхідна інформацію, а також одразу залишити заявку на фінансову підтримку від обраної вами організацій.

Більш детально про те, які організації надають допомогу і на яку суму можна розраховувати повідомила присутнім Світлана Жмурко:

  1. ЮНІСЕФ надає допомогу у розмірі – 2220 грн на кожного члена сім‘ї (не більше 5 осіб), максимально 33,3 тис. грн., і її можуть отримати:
    багатодітні родини, які мають три і більше дитини до 18 років, з яких принаймні одна дитина не досягла 2 років; багатодітні родини, які мають дві і більше дитини до 18 років, з яких одна дитина з інвалідністю.
  2. Управління Верховного комісара ООН у справах біженців та Всесвітньо продовольча програма ООН надає допомоги у розмірі 2220 грн на кожного члена сім’ї протягом трьох місяців внутрішньо переміщеним особам.
  3. Товариство Червоного Хреста України надає допомогу у розмірі 2500 грн (одноразово) малозабезпеченим сім’ям, у тому числі внутрішньо переміщеним особам.
  4. Міжнародна організація з міграції надає допомогу у розмірі 2220 грн протягом трьох місяців особам з інвалідністю.
  5. Red Rose CDS Limited надає допомогу у розмірі 2220 грн на кожного члена сім’ї протягом трьох місяців внутрішньо переміщеним особам, пенсіонерам та/або особам з інвалідністю.

Після оформлення заявки на отримання допомоги Мінсоцполітики проводить верифікацію даних заявника, використовуючи наявні державні інформаційні реєстри та бази даних, що дозволяє отримувати перевірену інформацію про особу, а от рішення щодо надання допомоги відповідній категорії населення та сум виплат приймають міжнародні організації», – зауважила наостанок юристка.