назад

На Меншині проінформували громадян стосовно захисту прав споживачів

Днями, задля підвищення рівня поінформованості громадян, стосовно захисту прав споживачів, заступник директора Менського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Роман Драгун та фахівець із зв’язків з громадськістю і пресою Юлія Грибань провели правопросвітницький захід для осіб, які перебувають на обліку в Менській районній філії Чернігівського обласного центру зайнятості.
В рамках заходу присутнім пояснили: куди можна звернутися, якщо придбаний товар виявився неякісним, що робити, коли виникає необхідність повернути чи обміняти товар належної якості та як захистити свої права під час інтернет-покупок.
Заступник директора Менського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Роман Драгун довів до відома учасників заходу інформацію стосовно того, куди варто звертатись у разі порушення прав споживача, розкрив питання досудового та судового врегулювання спору, пояснив, які саме вимоги може висувати споживач і за яких обставин та зазначив, що фахову консультацію можна отримати звернувшись до Менського місцевого центру з надання БВПД.
Також, в ході заходу говорили про гарантійний термін та про те, яким чином відбувається усунення недоліків товару. Загалом було вказано, що на час ремонту, термін якого становить 14 днів, або ж більше, за домовленістю з продавцем, покупець має право вимагати видачу продавцем аналогічного товару із обмінно-резервного фонду, а при відмові – виплату неустойки в розмірі 1% від вартості товару за кожен прострочений день надання у користування товару. Проте, повернути чи обміняти можна не всі товари, існують винятки, які зазначено в спеціальному переліку.
Під час спілкування неодноразово наголошувалось на тому, що перш ніж придбати товар, необхідно його детально оглянути і переконатись у його справності та належному вигляді. Обов’язково треба зберегти чек, адже, саме наявність чеку є підтвердженням факту продажу товару і може захистити права споживача.
Нагадуємо, за правовою допомогою звертайтесь до Менського місцевого центру з надання БВПД з 8-00 год. до 17-00 год. за адресою: м. Мена, вул. Титаренка С., буд. 6а, тел.: (0244) 3-30-01.
Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103.