назад

Мешканцям у віддалених районах Дніпропетровщини розповіли про безоплатну правову допомогу

522-23 грудня 2015 року директор Першого криворізького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Олександр Юрчук разом з інтегратором Наталею Кожем’якою здійснили робочі візити у віддалені райони, які входять до юрисдикції центру — Апостолівський та П’ятихатський. Для керівників районів, сільських голів, керівників структурних підрозділів органів місцевого самоврядування та виконавчої влади було проведено семінари-презентації про функціонування системи безоплатної правової допомоги в області. Предстанвики центру розповіли про розвиток системи БПД і, зокрема, про роботу Першого криворізького місцевого центру, обговорено із представниками органів місцевого самоврядування, можливості прийняття місцевих програм з розвитку безоплатної правової допомоги.

 З метою окреслення можливих шляхів співпраці окремо проведено робочу зустріч з сільським та міськими головами новостворених обєднаних територіальних громад Ниви Трудової, Зеленодольська, Апостолового, Ленінського. Відбувся і перший прийом громадян в місті Апостолово, під час якого було надано правову допомогу трьом громадянам. 

 У подальшому такі  виїзні прийоми відбуватимуться щомісячно:

  • 2-й вівторок місяця — Пятихатський район; м. П’ятихатки, вул. Железнякова, 104, приміщення П’ятихатської районної державної адміністрації, громадська приймальня.
  • 3-й вівторок місяця — м. Жовті Води, вул. Петровського, 33, виконавчий комітет Жовтоводської міської ради, каб. 227.
  • 4-й вівторок місяця — Апостолівський район, м. Апостолове, вул Набережна, 18, примальня районної державної адміністрації, мала зала.

 Виїзні прийоми в населені пункти Криворізького району відбуватимуться разом з головою Криворізької районної ради за окремо узгодженим графіком.

 За результатами проведених зустрічей голови районних державних адміністрацій та новопризначені керівники районних рад висловили свою готовність співпрацювати із центром з метою захисту прав громадян на підпорядкованих територіях і, зокрема, забезпечувати доступ малозабезпечених верств населення до безоплатної вторинної правової допомоги.

6

7

8