назад

Місцеві центри взяли участь у зборах для учасників АТО, бойових дій та інвалідів

07.06.2016 - ATO 4Інтегратори Коростенського місцевого центру Оксана Сергієнко та Інна Шадура спільно з інтегратором Новоград–Волинського місцевого центру Віталієм Радзивілом, адвокатами В’ячеславом Воропаєвим та Олександром Бовсунівським взяли участь у загальних зборах для учасників АТО, бойових дій та інвалідів. Захід відбувся 5 червня у Центрі соціально-психологічноі реабілітації населення та його інформування з питань подолання наслідків Чорнобильської катастрофи.

Участь у заході також взяли члени громадської організації «Братство ветеранів АТО “Коростенщини”», члени громадської організації «Коростенський центр допомоги учасникам АТО», юрист Евген Горнович, соціальний працівник Вікторія Обиход.

«Сьогодні ми зібралися задля вирішення проблем соціального захисту, надання безоплатної правової та психологічної допомоги учасникам АТО, бойових дій та інвалідам», – зауважила на початку свого виступу Оксана Сергієнко.

Особливу увагу вона звернула на питання стосовно осіб, які належать до ветеранів війни відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, та гарантії їх соціального захисту», порядок та умови звернення до місцевих центрів.

Віталій Радзивіл детально роз’яснив порядок отримання статусу учасника бойових дій та пільг, працевлаштування мобілізованих, отримання одноразової допомоги тощо.

В індивідуальному порядку надали відповіді на питання присутніх адвокати. Спеціалісти місцевих центрів презентували інформаційні матеріали для військовослужбовців із зазначенням переліку документів, необхідних для:  надання одноразової грошової допомоги військовослужбовцям, які отримали поранення та захворювання в ході проведення антитерористичної операції; надання одноразової грошової допомоги сім’ям мобілізованих військовослужбовців; оформлення земельної ділянки тощо.

Також були роздані буклети з роз’ясненням поняття «Безоплатна правова допомога», соціальних гарантій учасників АТО, розроблені Координаційним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги, Всеукраїнською благодійною організацією «Українська фундація правової допомоги» та Міжнародним фондом «Відродження», та інформаційно-роз’яснювальні матеріали у вигляді буклетів, що стосуються роботи центрів безоплатної вторинної правової допомоги.

07.06.2016 - ATO 2
07.06.2016 - ATO 3
07.06.2016 - ATO 1