назад

Мобільні точки доступу до системи безоплатної правової допомоги відвідали найвіддаленіші куточки Донеччини та Запорізького краю

21151732 665442340329542 9109570244118407061 nЗа дорученням Міністерства юстиції України Регіональними центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги спільно з територіальними органами юстиції створені мобільні точки доступу до безоплатної правової допомоги, які  виїзджають у сільські місцевості та проводять консультування населення щодо способів убезпечення від агрорейдерства.

       Мобільні точки доступу до безоплатної правової допомоги будуть працювати протягом двох місяців на території Запорізької та Донецької областей, інформація щодо їх діяльність буде висвітлюватись на офіційному веб-сайті Регіонального центру: http://zaporizhya.legalaid.gov.ua/ua/  та офіційній сторінці РЦ у  Facebook: https://www.facebook.com/donetsk.zaporizhzhya.legalaid.zp.ua/.

       Під час роботи зазначених мобільних точок кожний охочий матиме змогу проконсультуватися з питань щодо земельних правовідносин та отримати відповіді на будь-які питання правового характеру.

       29 та 30 серпня відбулися консультативні прийоми у Шахівській сільській раді Добропільського району, що на Донеччині та у Більмацькому бюро правової допомоги, що у Більмацькому районі Запорізької області.

       У  Шахівській сільській раді консультування місцевих жителів з питань захисту прав власності громадян України за землю здійснили представники відділу «Добропільське бюро правової допомоги» Краматорського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, представники Головного територіального управління юстиції У Донецькій області та приватний нотаріус. Питання, з якими мешканці села зверталися за правовою допомогою стосувалися умов отримання земельних ділянок (паїв), порядку надання в користування мисливських угідь, оформлення права власності на землю через легалізацію договорів відчуження тощо. Крім того, було надано правові консультації з інших категорій права, а саме спадкове, трудове, сімейне. Microsoft PowerPoint 2

       В рамках правопросвітницького проекту Міністерства юстиції України «Я маю право!» у приміщенні бюро директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областях,  представники відділу «Більмацьке бюро правової допомоги» Бердянського місцевого центру з надання БВПД та Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області провели мобільно консультативний пункт доступу громадян до системи безоплатної правової допомоги (щодо земельних правовідносин). Найактуальнішими питаннями, які цікавили громадян стосувалися порядку отримання земельної ділянки, складання та розірвання договору оренди земельної ділянки, порядку прийняття спадщини у вигляді земельного паю, державної реєстрація права власності на землю, а також роз’яснення порядку звернення до Антирейдерського штабу у випадках захоплення землі або врожаю.

За безоплатною правовою допомогою, юридичними консультаціями та роз’ясненнями законодавства звертайтеся до установ системи безоплатної правової допомоги:

Краматорський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги

– адреса: Донецька область, м. Краматорськ, вул. Академічна, буд.20

– телефон: (099) 266-91-62

Добропільське бюро правової допомоги

– адреса:  Донецька область, м. Добропілля, вул. Незалежна, буд. 35

– телефон: (06277) 2-54-26

Бердянський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги

– адреса: Запорізька область, м. Бердянськ, вул. Свободи, буд. 115/8, 1-й поверх (будівля санепідемстанції)

– телефони: (06153) 4-89-43, (06153) 4-89-42, (095) 020-99-18, (096) 007-99-09

Більмацьке бюро правової допомоги

– адреса: Запорізька область, смт Більмак, вул. Запорізька, буд. 28-а

– телефон:  (06147) 2-20-74

Єдиний телефонний номер системи

безоплатної правової допомоги : 0-800-21-31-03