назад

Мобільний консультативний пункт працював в Сосницькому районному центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді

JrMXf3yxHS031 січня 2017 року заступник начальника відділу «Сосницьке бюро правової допомоги» Менського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Альона Петровська, згідно плану роботи Бюро на I квартал 2017 року, забезпечила роботу мобільного консультативного пункту на базі районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Юридичні консультації надавалися фахівцем бюро з 14:00 до 16:00 години за попередньою домовленістю з директором центру Тетяною Очередько.
Сосницький районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді ‒ заклад, який обслуговує близько 9 сімей (осіб) постраждалих від збройних конфліктів, 19 сімей, члени яких є учасниками АТО, 72 сім’ї, де один чи кілька членів мають інвалідність, 40 – осіб з числа дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Тому в цій установі є важливим відкриття мобільного пункту консультування, де б люди змогли отримати фахові правові консультації та роз’яснення.
За правовою допомогою звернулись дві особи, насамперед їх цікавили питання щодо перерахунку пенсії, порядок оскарження бездіяльності судових органів, в чому полягає відмінність трудового договору від цивільно-правового та які наслідки від укладення цивільно-правової угоди. Всі особи отримали якісну правову допомогу та інформаційні буклети.
По закінченню прийому громадян працівниця Бюро донесла до відома трудового колективу районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді інформацію щодо змін в Законі України «Про безоплатну правову допомогу» в частині розширення кола осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу.
За результатами проведеної зустрічі досягнуто домовленості з керівником центру, щодо проведення спільних правопросвітницьких заходів для соціально вразливих категорій населення та молоді в цілому, а також що в даному закладі, мобільний пункт консультування працюватиме не рідше одного разу в квартал.
Нагадуємо, що для отримання юридичної допомоги можна звернутися адресою : смт. Сосниця, вул.Троїцька, 32, за телефоном: (04655) 2-02-93, або до Менського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги: м. Мена, вул. Героїв АТО, 9, тел: 3-30-01, E-mail:mena.chernihiv@legalaid.gov.ua.
Також, громадяни які мають питання стосовно безоплатної правової допомоги можуть зателефонувати на єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103 (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів).