назад

Мобільний пункт доступу до БПД працює в приміщенні Розтоківської сільської ради

2017 09 26R1Віддаленість гірських населених пунктів Путильщини обмежує можливості горян в отриманні якісних правових послуг. Так немає бути, вважають фахівці центрів з надання безоплатної правової допомоги.

Щоб змінити ситуацію на краще, Вижницьким місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги було організовано мобільний пункт доступу до безоплатної правової допомоги в приміщенні Розтоківської сільської ради.

«Найбільше горяни цікавились питаннями пенсійного забезпечення, сімейного та спадкового права. Ми відповідали на запитання жителів Путильщини, надавали роз’яснення» – каже начальник відділу правової інформації та консультацій Вижницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Надія Досієвич.

2017 09 26R2Також в приміщеннях Розтоківської та Мариничівської сільських рад були розповсюджені інформаційні буклети з різноманітних правових питань. Жителі Путильщини мали змогу дізнатись, хто має право на безоплатну вторинну правову допомогу. Найперше, це вразливі верстви населення, зокрема:

– особи, які перебувають під юрисдикцією України, якщо їхній середньомісячний сукупний дохід не перевищує суми 2-х розмірів прожиткового мінімуму;
– інваліди, які отримують пенсію, яка не перевищує двох прожиткових мінімумів для непрацездатних осіб;
– діти-сироти;
– переселенці,
– діти, позбавлені батьківського піклування;
– діти, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів;
– ветерани війни;
– і не лише.

Окрім цього, головним спеціалістом Вижницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Олександром Пилип’юком було перевірено технічні можливості інформаційних систем сільських рад для забезпечення роботи дистанційних пунктів доступу до правової допомоги.

Контактна інформація! Звернутися по допомогу до фахівців Вижницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги можна за адресою: Чернівецька область, м. Вижниця, вул. Українська, 100Б, тел. (0 3730) 2-31-58.

Контактна інформація! Звернутися по допомогу до фахівців Путильського бюро правової допомоги можна за адресою: Чернівецька область, Путильський район, смт. Путила, вул. Українська, 178. Телефон: (0 3738) 2-13-33.

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103
(дзвінки на вказану телефонну лінію зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України є безкоштовними та приймаються цілодобово).