назад

Вуличне інформування жителів Буринщини

KoM 170926 0125 вересня начальник Буринського бюро правової допомоги Марія Бондаренко провела вуличне інформування мешканців Бурині та Буринського району. Всім бажаючим представник бюро розповідала про безоплатну первинну та вторинну правову допомогу та про те, як її можна отримати. Більш детальну інформацію учасники заходу одержали про роботу бюро правової допомоги та місцевого центру. «Первинна правова допомога – це консультації з усіх правових питань, складання запитів, скарг, заяв та інших документів непроцесуального характеру та її може отримати будь-яка людина, звернувшись до бюро або центру. А вторинна правова допомога – надання послуг адвоката, за рахунок держави, для звернення до суду – доступна не всім громадянам. Це малозабезпечені громадяни, чий щомісячний дохід не перевищує двох прожиткових мінімумів, діти-сироти та діти, що знаходяться під опікою, люди з інвалідністю, ветерани війни та учасники бойових дій (у тому числі і учасники АТО), переселенці,

особи, які мають особливі заслуги перед державою та інші», – розповідала Марія Бондаренко.

Вона також повідомляла громадянам про можливість отримання правових консультацій від спеціалістів Сумського контакт-центру за єдиним телефонним номером системи безоплатної правової допомоги 0-800-213-103.

Під час інформуванні було надано консультації на місці, зокрема щодо обчислення пенсійного стажу та з питань трудового законодавства та роздані інформаційні флаєри із зазначенням адреси та номерів телефону Буринського бюро правової допомоги та Конотопського місцевого центру.

KoM 170926 02

Довідково: Буринське бюро правової допомоги знаходиться за адресою:

м. Буринь, площа Першотравнева, 20;

тел. (099) 504-73-25, (05454) 2-10-70;

e-mail: burynske@legalaid.sm.ua;

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги України 0 800 213 103.