назад

Мобільний соціальний офіс – розширення доступу жителів сільської місцевості до безоплатної правової допомоги

10314650 457703901087238 1836333476789576878 n

В Кременецькому районі з метою розширення  доступ до безоплатної вторинної  правової допомоги відкрили ще один «мобільний соціальний офіс» – пересувний пункт для здійснення повноважень стосовно посилення адресності та підвищення якості надання соціальної підтримки населенню.

Так, 11 березня 2016 року в роботі «мобільного соціального офісу» Попівецької сільської ради Кременецького району взяли участь заступник голови Кременецької районної ради Михайло Меснікович, начальник відділу попередньої роботи з клієнтами Кременецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Тетяна Точинська, головний спеціаліст відділу попередньої роботи з клієнтами Ліна Чаплій та начальник відділу інформаційної та матеріальної інфраструктури Петро Гуменюк.

Для отримання правової допомоги до «мобільного соціального офісу» звернулися громадяни із питанням стосовно земельного та сімейного права.

Відвідувачів цікавили питання можливості продати житловий будинок у випадку коли земельна ділянка, на якій розташована нерухомість, не приватизована та кадастровий номер даної земельної ділянки відсутній . Фахівці місцевого центру роз’яснили, що відповідно до ч. 6 ст. 120 Земельного кодексу України та ст. 377 Цивільного кодексу України істотною умовою договору про перехід права власності на житловий будинок, будівлю або споруду, є кадастровий номер та площа (розмір) земельної ділянки, на якій розташовано зазначена нерухомість. Тому, в даному випадку особам рекомендовано, для визначення кадастрового номеру, звернутись до землевпорядної організації, що має ліцензію на проведення землевпорядних робіт.

1936999 457703897753905 8623059838902847498 nЩодо сімейного права, то питання стосувалися можливості зменшення розміру аліментів, призначених згідно рішення суду. Відповідно до ст. 192 Сімейного кодексу України розмір аліментів, визначений за рішенням суду або домовленістю між батьками, може бути згодом зменшено або збільшено за рішенням суду за позовом платника або одержувача аліментів у разі зміни матеріального або сімейного стану, погіршення або поліпшення здоров’я когось із них та в інших випадках, передбачених цим Кодексом.

До уваги громадян! Розклад роботи  «мобільного соціального офісу» можна буде дізнатися в Попівській сільській раді за адресою вул. Центральна, буд. 18 та на сайті Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Нагадуємо, що кожен, хто потребує правової допомоги, може звернутися до працівників Кременецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги  за адресою: вул. Шевченка, 59А, м. Кременець.

Також, громадяни які мають питання стосовно безоплатної правової допомоги можуть зателефонувати на єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103 (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів).