назад

Моніторинг роботи Бердичівського місцевого центру з надання БВПД та Ружинського бюро правової допомоги

12.07.2017 - monitoring 17 липня моніторингова група Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області – начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Олег Врублевський, начальник відділу моніторингу діяльності місцевих центрів Олена Герасименко та начальник відділу забезпечення якості надання правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів Тимур Кашапов здійснили виїзний моніторинг роботи Бердичівського місцевого центру з надання БВПД та Ружинського бюро правової допомоги.

Під час візиту до Бердичівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги моніторингова група обговорила з фахівцями місцевого центру ряд питань, пов’язаних із роботою відділів правової інформації та консультацій; організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами; представництва; правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання БППД; фінансів, контрактно-договірної роботи та бухгалтерського обліку; організації роботи, юридичного забезпечення діяльності та персоналу; підтримки та розвитку інфраструктури.

Начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Олег Врублевський та начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації адвокатів Тимур Кашапов провели навчальний тренінг на тему: «Обговорення пілотного проекту «Офіси громадського захисту» у Житомирській області та питань, що виникають при звітуванні адвокатами за наданні послуги» для працівників відділів організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами, представництва, відділу правової інформації та консультацій Бердичівського місцевого центру з надання безоплатної правової допомоги.

12.07.2017 - monitoring 8
12.07.2017 - monitoring 9

Цього ж дня начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Регіонального центру Олег Врублевський спільно з начальником відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення діяльності та персоналу Бердичівського місцевого центру Олександром Невдовиченко провели роз’яснювальну бесіду засудженим Райківської виправної колонії № 73 щодо Порядку звернення до Регіонального центру для призначення адвоката для отримання БПД.

12.07.2017 - monitoring 7
12.07.2017 - monitoring 5
12.07.2017 - monitoring 6

Також начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги  Олег Врублевський провів робочу зустріч зі співробітниками Бердичівського МРВ з питань пробації під час якої обговорювали питання співпраці протягом І та ІІ кварталу, запланували спільні заходи та інформування засуджених, що перебувають на обліку підрозділу з питань пробації, на ІІІ квартал 2017 року, зокрема визначили основні напрямки спільної діяльності та наявних проблемних питань. Також обмінялися досвідом та пропозиціями з метою оптимізації діяльності установ.

Важливою подією цього дня стало підписання Меморандуму про співпрацю між Бердичівським місцевим центром з надання БВПД та ГО «Соціально-правової допомоги «Правозахист»». Відповідно до Меморандуму Сторони домовилися проводити спільні заходи з метою правопросвітництва населення щодо прав та соціальних гарантій учасників АТО та членів їх сімей.

12.07.2017 - monitoring 4

Тож, начальник відділу моніторингу діяльності місцевих центрів Олена Герасименко, інтегратор Бердичівського місцевого центру Ольга Сікорська та голова громадської організації «Соціально-правової допомоги «Правозахист» Владислав Воробйов провели лекцію для учасників АТО на базі Ружинського центру зайнятості.

12.07.2017 - monitoring 2

У своєму виступі фахівці центрів правової допомоги відмітили важливість знання учасниками АТО своїх прав та обов’язків. Також розповіли про становлення системи БПД та основні завдання Регіонального центру – надання безоплатної вторинної правової допомоги у кримінальних провадженнях затриманим, підозрюваним, обвинуваченим та засудженим особам.

Окремо наголосили на функціях Бердичівського центру та Ружинського бюро правової допомоги, зазначили, які ще категорії громадян, окрім ветеранів війни та осіб, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», та осіб, що претендують на такий статус, мають право на безоплатну вторинну правову допомогу.

Під час візиту до Ружинського бюро моніторингова група Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області провела спостереження стосовно відповідності якості, повноти та своєчасності надання працівниками бюро правової допомоги, зокрема якісне консультування, своєчасність підготовки процесуальних документів.

12.07.2017 - monitoring 1

Також вивчили проблемні питання, які виникають у працівників бюро, ознайомилися з категорією осіб, які найчастіше звертаються в бюро та з яких питань надають консультації.

Під час моніторингу проаналізували результати опитування суб’єктів права на безоплатну правову допомогу щодо потреб та рівня їх задоволеності роботою бюро правової допомоги.

У бюро правової допомоги у зручному для клієнта місці розміщується закрита скринька з написом «Для відгуків», куди клієнт може покласти власноруч заповнену анкету опитування.

Начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Регіонального центру Олег Врублевський провів робочу зустріч із начальником Ружинського відділення поліції та начальником слідчого відділення Ружинського відділення поліції.

З метою покращення якості роботи Бердичівського місцевого центру та Ружинського бюро правової допомоги моніторингова група надала консультативно-методичну рекомендацію працівникам у виконанні ними своїх основних завдань та функцій.

За результатами моніторингу готуватиметься відповідна інформаційно-аналітична довідка та пропозиції щодо комплексу заходів, спрямованих на покращення роботи місцевого центру бюро, коригування поточного стану та досягнення поставлених цілей, ефективне та раціональне використання матеріальних, фінансових та людських ресурсів.

Довідково:
Бердичівський місцевий центр з надання БВПД знаходиться за адресою: м. Бердичів, вул. Чорновола, 9, тел.: (04143) 4-14-42.
Ружинське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: смт. Ружин, вул. Бурди, 23, тел.:(04138) 3-11-70.