назад

На базі районних центрів зайнятості проводяться правопросвітницькі заходи для осіб, які знаходяться на обліку як безробітні

dkp Kotovsk 4Дистанційні пункти консультування громадян з правових питань створені на базі районних центрів зайнятості у всіх 8 районах, де діють бюро правової допомоги Котовського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Згідно підписаних Меморандумів та узгоджених графіків фахівцями проводяться правові роз’яснення та  правопросвітницькі заходи для безробітних громадян.

Протягом грудня за участі спеціалістів безоплатної правової допомоги проведені спільні інформаційні семінари з реалізації прав людини та легальної зайнятості населення.

13 грудня 2016 року працівники Котовського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги cпільно з фахівцями Подільського міськрайонного центру зайнятості та Управління соціального захисту населення провели семінар для безробітних «Реалізація прав людини та легалізація праці».

dkp Kotovsk 1

На семінарі працівники центру та Подільської міської ради говорили з учасниками заходу про переваги офіційного працевлаштування, адже погоджуючись на нелегальну роботу, найманий працівник власноруч позбавляє себе права на гідні умови праці та відпочинку, матеріального забезпечення у разі хвороби, повної або часткової втрати працездатності, настання безробіття майбутніх пенсійних виплат. Під час проведення семінару слухачі отримали правові роз’яснення на численні  запитання.

02 грудня 2016 року, напередодні Міжнародного дня людей з особливими потребами, працівники Савранського бюро правової допомоги спільно з фахівцями Савранського районного центру зайнятості провели інформаційний семінар для людей з особливими можливостями, що перебувають на обліку як безробітні.

Для них працівники бюро розповіли про основні їх права та пільги, а також гарантії соціального захисту, що передбачені Законом України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні».  Окрім того, правники поінформували учасників заходу про напрямки роботи Савранського бюро правової допомоги Котовського місцевого центру з надання БВПД, можливість отримання правової допомоги за місцем проживання, а також стосовно порядку надання безоплатної вторинної правової допомоги людям з обмеженими можливостями. Для зручності роздали листівки з інформацією про адресу та графік роботи Савранського бюро правової допомоги.

dkp Kotovsk 2

06 грудня 2016 року працівники Савранського бюро правової допомоги на базі Савранського районного центру зайнятості провели для учасників АТО та членів їх сімей лекцію-семінар на тему «Отримання земельної ділянки учасником АТО» та «Відкриття підприємницької діяльності учасником АТО».

Правники надали правові консультації та роз’яснення присутнім з усіх питань, що їх хвилювали та ознайомили учасників заходу розроблену Котовським місцевим центром покрокову схему дій для допомоги учасникам АТО, а також членам сімей загиблих учасників АТО в отриманні земельних ділянок.

dkp Kotovsk 3

 

06 грудня 2016 року працівники Ананьївського бюро правової допомоги спільно з працівниками Ананьївського районного центру зайнятості провели для учнів Ананьївської загальноосвітньої школи – інтернат  профорієнтаційний семінар. Метою заходу стало надання правової освіти дітям, формування у них правової свідомості та культури. Учнів поінформували про права неповнолітніх у трудових правовідносинах. Начальник Ананьївського бюро правової допомоги Інна Майданюк розповіла дітям про діяльність та основні напрямки роботи бюро, про права громадян на безоплатну допомогу правового характеру.  

 

dkp Kotovsk 4

 

09 грудня 2016 року працівники Ананьївського бюро правової допомогивзяли участь у спільному семінарі для безробітних в Ананьївському районному центрі зайнятості на тему «Легальна зайнятість», де особам, які знаходяться на обліку як безробітні, було роз’яснено щодо переваг легальної зайнятості та наслідків отримання зарплатні “в конверті” для майбутнього пенсійного забезпечення,  ознайомлено з правом отримання безоплатної правової допомоги.

 

12 грудня 2016 року керівник Балтського бюро правової допомоги Іриною Бондар спільно з директором Балтського районного центру зайнятості Олександром Лисогорою провели зустріч з учнями старших класів НВК “Балтська ЗОШ І-ІІІ ступенів №2-гімназія” на тему: “Працевлаштування неповнолітніх”Олександр Лисогора повідомив дітям порядок працевлаштування через центр зайнятості, розповів про професії, які можна отримати на базі центру. Ірина Бондар ознайомила старшокласників з роботою Балтського бюро правової допомоги, роздала інформаційні брошури “Що таке безоплатна правова допомога та як її отримати”. Керівник бюро розповіла учням про порядок працевлаштування неповнолітніх, права і обов’язки працюючих неповнолітніх. Організатори заходу та старшокласники обговорили та порівняли поняття легального і нелегального працевлаштування та пов’язаного з цим рівнем соціальної захищеності.

dkp Kotovsk 5

13 грудня 2016 року працівники Балтського бюро правової допомоги спільно з представниками Балтського районного центру зайнятості провели інформаційний семінар для безробітніх на тему “Легальна зайнятість населення”. Головна мета заходу – надання безробітним безкоштовної тематичної правової допомоги задля їх обізнаності та удосконалення механізму захисту прав людини. 

13 грудня 2016 року працівники Миколаївського бюро правової допомоги на базі Миколаївського районного центру зайнятості провели семінар для безробітних та запрошених осіб з  метою ознайомлення їх з можливістю отримання безоплатної правової допомоги в Миколаївському бюро правової допомоги та звернули увагу присутніх на переваги легальної зайнятості населення.

14 грудня 2016 року керівник Ананьївського бюро правової допомоги Котовського місцевого центру Інна Майданюк на базі Ананьївського районного центру зайнятості взяла участь у проведенні семінару для безробітних та запрошених осіб з реалізації прав людини та легальної зайнятості населення. Інна Майданюк повідомила про можливість отримання безоплатної правової допомоги як в Ананьївському бюро правової допомоги, так і на базі центру зайнятості, де функціонує дистанційний пункт консультування.

14 грудня 2016 року керівник Окнянського бюро правової допомоги Альона Гушкан взяла участь у проведенні спільного профінформаційного семінару для безробітних «Легальна зайнятість», який проводився в Окнянському районному центрі зайнятості. Організатори заходу роз’яснили присутнім, що відсутність легальних трудових відносин позбавляє працівників захисту від незаконного звільнення, отримання вихідної допомоги у разі звільнення за ініціативною роботодавця, гарантованої виплати заробітної плати двічі на місяць, права на щорічну основну відпустку не менше 24 календарних днів, соціальну відпустку з вагітності та пологів, додаткових відпусток, передбачених Законом України «Про відпустки»,  права на оплату листка непрацездатності та цілої низки інших прав і соціальних гарантій, передбачених чинним законодавством, таких, як пенсійне страхування, страхування на випадок безробіття тощо. Керівник бюро роз’яснила норми чинного законодавства, що забезпечують право громадян на безоплатну правову допомогу, яке надає бюро правової допомоги.  По завершенню семінару присутні отримали відповіді на свої запитання.

dkp Kotovsk 6

19 грудня 2016 року працівники Савранського бюро правової допомоги взяли участь у проведенні дня відкритих дверей Савранського районного центру зайнятості.  Фахівці бюро поінформували безробітних та відвідувачів центру про діяльність бюро та яку саме допомогу правову громадяни можуть отримати.

dkp Kotovsk 7

«Співпраця із центрами зайнятості щодо облаштування у них дистанційних пунктів консультування для надання безоплатної правової допомоги та проведення спільної  правопросвітницької роботи сприятиме кращій реалізації прав громадян на їх захист з трудових та інших правовідносин», – зазначив Сергій Мерзляков, директор Котовського місцевого центру з надання БВПД.

———————————————————————————

Котовський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги: м. Подільськ, вул. Соборна (50 років Жовтня), 194-а. Тел.: (04862) 3-07-34, (04862) 3-06-56. 

Електронна адреса: kotovsk.odesa@legalaid.gov.ua

Скайп: legalaid_kotovsk