назад

На Дніпропетровщині обговорили питання попередження насильства в сім’ї та протидії торгівлі людьми

14462746 1332699520113980 7944470879379658921 n29 вересня 2016 року Ліна Сергієва, директор Першого дніпропетровського центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, взяла участь у розширеному засіданні Координаційної ради з питань сімейної, гендерної, демографічної політики, попередження насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми при Дніпропетровській обласній державній адміністрації.

 Захід відбувся за участі фахівців структурних підрозділів райдержадміністрацій та виконавчих комітетів міських рад, що координують роботу цього напрямку.  На засіданні було проаналізовано роботу відповідальних підрозділів ОДА щодо протидії торгівлі людьми та попередження насильства в сім’ї, обговорені актуальні питання секторальної взаємодії.

Заступник директора департаменту соціальної політики ОДА Валентина Сливна представила план актуалізації діяльності Координаційної ради та повідомила про передачу функцій з виконання зазначених питань від департаменту фізичної культури і спорту, сім’ї та молоді до департаменту соціальної політики ОДА.

Аналіз роботи щодо протидії торгівлі людьми у Дніпропетровській області в 2016 році було презентовано Головою правління Дніпропетровської обласної громадської організації «Промінь» Оленою Моргун.

Про розкриття злочинів, пов’язаних з торгівлею людьми у Дніпропетровській області проінформував присутніх Віталій Линник, старший уповноважений Управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області.

Досвідом встановлення статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми, поділився завідувач сектору у справах сімейної, гендерної політики та протидії торгівлі людьми управління забезпечення соціальних гарантій департаменту соціального захисту населення Владислав Рахманов.

Присутні жваво обговорювали питання можливості ізоляції тих, хто вчиняє насильство в сім’ї (замість поселення в притулки і шелтери матерів з дітьми), після огляду ситуації в області, яке висвітлив представник Управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області.

Про стан гуманітарного реагування на гендерно-обумовлене насильство у Дніпропетровській області, про результати роботи, подальші кроки та виклики проінформувала присутніх координатор саб-кластеру з питань гендерно-обумовленого насильства Єкатерина Крістесашвілі.

Ліна Сергієва, директор Першого дніпропетровського центру з надання БВПД, розповіла про випадки звернень за правовою допомогою жінок із дітьми, які постраждали від домашнього насильства, та яким було призначено адвокатів за рахунок держави для захисту їх прав. Також очільниця центру  нагадала присутнім про новий етап розвитку системи безоплатної правової допомоги та відкриття з 1 вересня 2016 року по всій Україні понад 400 бюро правової допомоги,  20 з яких діють у Дніпропетровській області. Усім учасникам зустрічі були надані буклети з актуальною інформацією про безоплатну правову допомогу та інформаційні матеріали з контактними даними місцевих центрів з надання БВПД у Дніпропетровській області.

Перший дніпропетровський місцевий центр з надання БВПД знаходиться за адресою: м. Дніпро, вул. Старокозацька, буд. 52, тел. 056 742 82 30.

Контакти місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та бюро правової допомоги по України можна дізнатися на сайті legalaid.gov.ua та за телефоном безкоштовної гарячої лінії 0 800 21 31 03.