назад

На Кельменеччині відбулися заходи щодо протидії домашньому насильству

Низку заходів щодо протидії домашньому насильству провели на Кельменеччині за участю фахівців місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Так, на базі центру за ініціативи селищного центру соціальних служб для надавачів послуг організували інформаційну сесію на тему: «Запобігання випадкам торгівлі людьми, експлуатації та гендерно-зумовленого насильства та отримання допомоги». Сесію провела Тетяна Медіна — тренер ГО «Центр громадської активності «Синергія».

Під час заходу учасників ознайомили з прямими і непрямими індикаторами торгівлі людьми. На прикладах історій торгівлі людьми, експлуатації, гендерно зумовленого насильства проаналізували ситуації ризику, а також обговорили роль надавачів послуг у виявленні випадків торгівлі людьми та експлуатації. Представлено й інформаційні ресурси для протидії експлуатації, торгівлі людьми і гендерно обумовленого насильства (національна гаряча лінія 527, сайт: https://stoptrafficking.org/, онлайн-квест з безпечного працевлаштування тощо).

А в рамках інформаційної кампанії «16 днів проти насильства» у Кельменцях під головуванням заступника селищного голови Дмитра Власова провели засідання круглого столу на тему: «Масштаби домашнього насильства, попередження та протидія». Його учасники обговорили низку важливих питань щодо захисту прав дітей від насильства та жорстокого поводження у соціумі, попередження та профілактичної роботи щодо домашнього насильства та запобігання й протидії психологічному, фізичному, сексуальному та економічному насильству.

«Образливі слова, погрози, ляпаси… Ми не завжди можемо зрозуміти, що це – насильство. І що за такі вчинки передбачене покарання. Постраждалі від домашнього насильства можуть безоплатно отримати допомогу юриста чи адвоката, звернувшись до системи БПД. Також можна зателефонувати до нашого контакт-центру 0 800 213 103, розповісти про свою ситуацію й отримати рекомендації щодо подальших дій у випадку насильства», –  зазначила директор Кельменецького місцевого центру з надання БВПД Юлія Олійник.

Інші сервіси для постраждалих від домашнього насильства:

1547 Урядовий контактний центр. Інформація, психологічна підтримка, реєстрація відповідного звернення до державних органів. Дзвінки безкоштовні, працює цілодобово.

116 123 (з мобільного) або 0 800 500 335 (зі стаціонарного) Національна гаряча лінія з попередження домашнього насильства. Інформація, соціально-психологічна та юридична підтримка. Дзвінки безкоштовні, працює цілодобово.