назад
28.10.16

На Кіровоградщині обговорили питання соціально-психологічного супроводу сім’ї на всіх етапах розкриття ВІЛ-позитивного статусу дитині

4234225 – 26 жовтня 2016 року, в приміщенні Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Кіровоградській області відбувся дводенний тренінг «Соціально-психологічний супровід сім’ї на всіх етапах розкриття ВІЛ-позитивного статусу дитині».
На заході були присутні – Юлія Сосна, начальник відділу забезпечення якості правової допомоги Регіонального центру з надання БВПД у Кіровоградській області, Катерина Панделі, тренер, психолог по роботі з дітьми та дорослими, а також представники Кіровоградського обласного відділення Всеукраїнської благодійної організації «Всеукраїнська мережа ЛЖВ (людей, які живуть з ВІЛ)».
Юлія Сосна розповіла присутнім про те, що з січня 2013 року на Кіровоградщині розпочав роботу Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги в області (у кримінальних справах). А з 1 липня 2015 року у громадян з’явилась можливість отримувати безоплатну вторинну правову допомогу у місцевих центрах, які представляють інтереси громадян у цивільних та адміністративних справах, яких на території області три: Голованівський, Олександрійський та Кіровоградський.
 
543543
 
Також, Юлія Сосна підкреслила, що право на безоплатну правову допомогу мають особи, які перебувають під юрисдикцією України, якщо середньомісячний сукупний дохід їхньої сім’ї нижчий суми прожиткового мінімуму; інваліди, які отримують пенсію або допомогу, що призначається замість пенсії; діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, безпритульні діти, діти, які можуть стати або стали жертвами насильства у сім’ї; особи, на яких поширюється дія Закону України «Про біженців та осіб, які потребують додаткового або тимчасового захисту»; ветерани війни та особи, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»; особи, які мають особливі трудові заслуги перед Батьківщиною; особи, які належать до числа жертв нацистських переслідувань; особи, щодо яких суд розглядає справу про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи; особи, щодо яких суд розглядає справу про надання психіатричної допомоги в примусовому порядку; особи, реабілітовані відповідно до законодавства України.
«Присутність ВІЛ-інфекції у родині, створює багато перешкод на шляху до гармонійного розвитку дитини. Кожна ВІЛ-позитивна дитина має право на повноцінне життя, на власний вибір свого майбутнього без додаткових обмежень. Процес розкриття статусу дитині потребує особливої уваги. Невід’ємною складовою у підтримці родини є створення високопрофесійної команди фахівців. Адже у процесі розкриття ВІЛ-статусу дитини, підтримки потребує кожен член родини», – наголосила тренер, психолог по роботі з дітьми і дорослими Всеукраїнської благодійної організації «Всеукраїнська мережа ЛЖВ» Катерина Панделі.
Довідково: Кіровоградське обласне відділення Всеукраїнської благодійної організації «Всеукраїнська мережа ЛЖВ» створене 7 лютого 2005 року з метою здійснення благодійної діяльності в інтересах суспільства, через надання допомоги людям, які живуть з ВІЛ/СНІД.
Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Кіровоградській області працює за адресою: вул. Дворцова, 32/29, м. Кропивницький, тел. (0522) 37-12-50, 32-07-97, 0991048038.
Місцеві центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходяться за адресами:
Голованівський місцевий центр з надання БВПД
смт Голованівськ, вул. Ціолковського, 1
Тел.: (05252) 2-25-83, 068 834 77 45, 093 423 33 73
Кіровоградський місцевий центр з надання БВПД
м. Кропивницький, вул. Архітектора Паученка, 64/53
Тел.: 095 87 662 33, (0522) 32-08-24
Олександрійський місцевий центр з надання БВПД
м. Олександрія, вул. Першотравнева, 18
Тел.: (05235) 7-04-40, 7-04-04.
Для цілодобового доступу громадян до безоплатної вторинної правової допомоги діє єдиний телефонний номер 0-800-213-103.