назад

На Менщині відбулися правопросвітні заходи

З метою донесення до місцевих жителів інформації про систему безоплатної правової допомоги, підняття правової освіченості та в межах реалізації пілотного проєкту «Програма «Прискорення приватних інвестицій у сільське господарство», 10 березня 2023 року, директор Менського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Василь Колос та завідувач сектору «Менське бюро правової допомоги» Олена Драгун відвідали Стольненський старостинський округ Менської об’єднаної територіальної громади, де провели правопросвітницький захід, робочу зустріч з діловодом села, забезпечили роботу консультаційного пункту доступу до правової допомоги та здійснили вуличне інформування.
Спілкуючись з учасниками заходу фахівці Менського місцевого центру з надання БВПД проінформували присутніх про захист прав землекористувачів та норми земельного законодавства. В ході заходу зазначалось, що держава забезпечує громадянам та юридичним особам рівні умови захисту прав власності на землю.
До відома присутніх було донесено інформацію, що відповідно до пунктів 2-3 статті 14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу» власники земельних ділянок, які проживають у сільській місцевості, мають право на отримання безоплатної вторинної правової допомоги: на захист та представництво інтересів осіб у судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами; складання документів процесуального характеру та медіацію.
По завершенню заходу було проведено прийом громадян. Під час роботи консультаційного пункту особи мали змогу отримати роз`яснення з правових питань з різних галузей права в межах чинного законодавства.
Для відвідувачів старостату фахівці Менського місцевого центру з надання БВПД залишили буклети з питань земельного законодавства із зазначеною контактною інформацією.
Окрім того, Василь Колос та Олена Драгун, провели робочу зустріч із діловодом Стольненського старостинського округу Кравченко Надією, в рамках якої обговорили питання подальшої співпраці з метою підняття правової освіченості місцевих мешканців шляхом надання правових консультацій, проведення правопросвітницьких заходів та розповсюдження інформаційних матеріалів.
Під час вуличного інформування мешканці села дізнались про порядок і підстави надання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги і порядок її отримання. Фахівці системи БПД звернула увагу на можливість отримання в подальшому безоплатної правової допомоги шляхом звернення до Менського місцевого центру з надання БВПД та розповсюдили інформаційні матеріали із зазначеною контактною інформацією.