назад

У Ніжинському міськрайонному центрі зайнятості розповіли, що робити родичам військовослужбовців, які зникли чи потрапили у полон

З метою підвищення рівня правової обізнаності громадян працівники Ніжиського МЦ з надання БВПД , Олена Іванова та Дмитрій Сокол, провели інформаційно-роз”яснювальну роботу та надали консультаційну підтримку особам, що перебувають на обліку у Ніжинському міськрайонному центрі зайнятості .
Під час заходу присутні дізналися про діяльність системи БПД, обговорили актуальні питання сьогодення: порядок фіксації воєнних злочинів, зміст ст. 40 Кримінального кодексу України, а також алгоритм дій родичам військовослужбовців, які зникли чи потрапили у полон.
Нагадуємо про правило безпеки: не варто вказувати у соціальних мережах та Telegram-каналах особисті дані полоненого: прізвище, ім’я, по батькові, посаду, звання, номер частини, оскільки потрібно бути готовими, що можуть писати або дзвонити шахраї з метою отримання грошового зиску. Пам’ятайте, обміном займаються лише органи державної влади та відповідальні установи чи організації.
Окрім звернення до конкретних організації та установи, що займаються пошуком зниклих безвісті і обміном військовополонених, необхідно звернутися до військової частини із заявою про переоформлення виплати грошового забезпечення військовослужбовця, який потрапив до полону або зник безвісті відповідно до Порядку виплати грошового забезпечення сім’ям військовослужбовців, захоплених у полон або заручниками, а також інтернованих у нейтральних державах або безвісно відсутніх, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 30 листопада 2016 року № 884
Після завершення інформаційної частини бажаючі отримали консультації та роз’яснення щодо вирішення життєвих питань у правовий спосіб . За правовою допомогою звернулося 6 осіб, яких цікавили питання спадкового, сімейного та цивільного права.
В умовах воєнного стану найзручніший спосіб отримати консультацію – це зателефонувати за єдиним номером 0 800 213 103 (дзвінки безкоштовні у межах України) або звернутися онлайн.
Дізнайтеся більше про надання безоплатної правової допомоги: https://linktr.ee/legalaid.gov.ua